In anul 2010,tatal meu a facut un credit de nevoi personale de 20000 lei,neavand alti codebitori.Nu a girat cu nimic.In luna mai 2011,tatal meu a decedat.Am aflat ulterior ca nu exista asigurare pentru credi.Noi,ca mostenitori,suntem obligati sa achitam acest credit?Mama mea are un venit de 600 lei pe luna,iar rata era de 400 lei.Nu am achitat nimic de cand a decedat tatal meu.Cei de la banca ne suna tot timpul sa ne spuna sa achitam creditul.Exista vreo solutie sa nu platim acest credit?Exista posibilitatea sa execute silit tot ce a fost pe numele tatalui meu?
Multumesc!
Multumesc pentru raspuns!dar este obligat sa ma primeasca inapoi?Si nu inteleg prea bine art. 25 alin.
"(2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
a) salariatei/salariatului care se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap"
Nu se specifica nimic despre cele care au optat pentru 2 ani.
Buna ziua,
In prezent ma aflu in concediu crestere copil pana la implinirea varstei de 2 ani, i periada 10.03.2011-10.03.2013.Intrebarea mea este daca angajatorul este obligat sa ma primeasca si sa nu ma concedieze 6 luni dupa terminarea CCC?In locul meu a fost angajata alta persoana,initial facandu-i-se contract pe perioada determinata de 2 ani.Zilele acestea i s-a facut contract pe perioada nedeterminata.Este legal? Ar avea dreptul sa ma reintervieveze in momentul cand solicit reangajarea iar daca nu as mai corespunde cerintelor,ar avea dreptul sa nu ma reangajeze? Mentionez ca angajatorul este o persoana certata cu legea.In cazul in care nu m-ar angaja pe acelasi post,am vreo baza legala sa-l dau in judecata?As avea castig de cauza?
Va ultumesc anticipat