avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Debitor banca decedat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Debitor banca decedat

In anul 2010,tatal meu a facut un credit de nevoi personale de 20000 lei,neavand alti codebitori.Nu a girat cu nimic.In luna mai 2011,tatal meu a decedat.Am aflat ulterior ca nu exista asigurare pentru credi.Noi,ca mostenitori,suntem obligati sa achitam acest credit?Mama mea are un venit de 600 lei pe luna,iar rata era de 400 lei.Nu am achitat nimic de cand a decedat tatal meu.Cei de la banca ne suna tot timpul sa ne spuna sa achitam creditul.Exista vreo solutie sa nu platim acest credit?Exista posibilitatea sa execute silit tot ce a fost pe numele tatalui meu?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mari-d , utilizator 12:55, 15 Februarie 2013
Daca ati acceptat mostenirea ( fie si tacit) , veti plati acest credit.
ralucastefan a scris:

In anul 2010,tatal meu a facut un credit de nevoi personale de 20000 lei,neavand alti codebitori.Nu a girat cu nimic.In luna mai 2011,tatal meu a decedat.Am aflat ulterior ca nu exista asigurare pentru credi.Noi,ca mostenitori,suntem obligati sa achitam acest credit?Mama mea are un venit de 600 lei pe luna,iar rata era de 400 lei.Nu am achitat nimic de cand a decedat tatal meu.Cei de la banca ne suna tot timpul sa ne spuna sa achitam creditul.Exista vreo solutie sa nu platim acest credit?Exista posibilitatea sa execute silit tot ce a fost pe numele tatalui meu?
Multumesc!

Daca a-ti primit mostenire in urma decesului tatalui dumneavoastra, ca si urmasi sunteti obligati sa platiti creditul.Executorul poate executa bunul mostenit de la tatal dumneavoastra.
Ar trebui sa vorbiti cu banca si sa vedeti si ce penalitati sunt la suma ramasa, care din pacate sunt destul de mari si se adauga la creditul ramas. Daca deja sunteti la un executor, mergeti si vorbiti cu el/ea.Puteti sa ajungeti la un consens de a plati o anumita suma pe luna, asta daca banca e de acord.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rata neplatita spooky_bobo spooky_bobo am cu sotul un credit de 15000 ron de 5 ani nu am avut intarzieri dar sotul a ramas fara servici si nu am platit de 3 luni daca nu platesc 600 lai pana ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata ContSters294253 ContSters294253 Buna ziua. Tatal meu a facut un credit in anul 2009..anul acesta pe 5 iulie a decedat. Mama a primit acasa o somatie de plata din unui birou judecatoresc ... (vezi toată discuția)
Am o rata la o banca ilvims ilvims Bunasearea ma nuesc Marius am un credit la banca procreditde 20000 lei ,acest credit lam facut la sfarsitul anului 2008 unde am platit 15 rate a 650 lei/luna ... (vezi toată discuția)