Multumesc,
In cazul in care sotul v a aduce martori care sa depuna marturii mincinoase in favoarea s-a ,pentru a ma dicredita ,care ar putea fi repercusiunile ,concret: cateva episoade in care sotul a fost violent fizic,verbal asupra mea , s-au intamplat in casa mamei sale,cu mama,sora si restul familiei sale de fata plus copiii minori ,moment in care au intervenit, binenteles in actiunea de divort am mentionat si aceste episoade,daca membrii familiei sale nu vor recunoaste sau vor depune marturie impotiva mea rastalmacind faptele( sau nu stiu),ce as putea sa fac sa dovedesc ca mint?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Buna seara,
In urma cu aproximativ o luna am trimis prin posta o plangere la parchet pentru amenintare cu moartea si injurii,etc din partea sotului meu,dupa ce acesta a aflat ca am introdus la judecatorie actiunea de divort.
Nu stiu daca dumnealui a primit vreo instiintare,invitatie sau ce s a intamplat cu plangerea,as putea sa verific on-line aceasta informatie?Sau trebuie sa merg la sectia de politie de care apartinem?
Buna ziua,
Am introdus in luna septembrie actiunea de divort direct la Judecatorie, din culpa sotului,motivele fiind violenta fizica si verbala in prezenta copiilor minori.
Problema e urmatoarea , din cate am inteles , copiii care au 10 ani, pot fi intrebati de catre instanta unde vor sa locuiasca,iar sotul meu stie foarte bine sa manipuleze in general ,iar fetitele noastre ,cea mica de trei ani iar cea mare de zece , pot fi foarte usor manipulate de catre el , cata greutate are in fata judecatorului parerea copilului, avand in vedere ca sotul meu nu contribuie in nici un fel la cresterea sau educarea lor,ci doar este prezent,neavand un loc de munca de aproximativ patru ani.
As vrea sa stiu daca instanta ar putea sa i acorde lui custodia sau doar drept de vizita, pentru ca nici nu se pune problema ca v a plati pensie alimentara?
imediat dupa demisia sotului am plecat in italia aici din fericire eu am reusit sa ma angajez ca badanta(ingrijitoare)iar el din cauza invaliditatii din pacate e nevoit sa stea acasa.datorita contractului de munca atat si eu si familia mea suntem asigurati ,avem carti de identitate si rezidenta aici.
intentionam ca dupa nasterea copilului sa ne intoarcem in tara deoarece sotul nu are cum sa lucreze aici fiindca este o persoana invalida iar salariul pe care il castig eu este insuficient pt a locui in italia cu 2 copii
in acest caz ma intereseaza daca avem sau nu dreptul la cei 6oolei lunar!multumesc!
lucrez in italia cu contract cu de munca de pe data de 17 ianuarie anul curent,sotul meu a lucrat in romania pana pe data de 14 decembrie 2011, la fel cu contract de munca la o firma de paza dupa care si a dat demisia.Intrebarea mea e :avem dreptul la indemnizatia pt cresterea copilului avand in vedere ca pana in momentul angajarii mele a trecut o luna in care practic nu am platit nici un impozit la stat?data la care asteptam nasterea copilului fiind 29 noiembrie 2012! P.S.:toata familia locuieste aici in italia adica sotul ,fetita noastra de 7 ani si eu.