avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Activitate roxanafcs

Activitate roxanafcs

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu o situatie mai deosebita. Locuiesc in sect4, intr-un bloc nou. Apartamentul a fost achizitionat impreuna cu o curte de 40 mp. Curtea este situata in fata apartamentului, pe toata lungimea lui, nu avem vecini in dreapta sau in stanga, doar deasupra.

Avand in vedere ca in fiecare iarna am avut probleme cu mucegaiul si ca urmeaza sa avem un copil, am dori sa mai punem un strat de polistiren(5 cm) peste cel existent(de 5 cm) iar in loc de varul lavabil de la exterior, pentru a evita infiltrarea apei/zapezii am dori sa placam cu caramida aparenta. Mentionez ca aceste modificari vrem sa le facem doar pe peretele din curtea noastra.

In speranta ca am explicat destul de bine situatia, intrebarile mele sunt:

1. Stiu ca aceste modificari, in mod normal, se fac cu autorizatie...autorizatie care nu se da pentru un singur apartament(de ex pt izolare termica). Pentru modificarea fatadei am vreo modalitate sa obtin vreun aviz? Blocul e facut chiar in bataie de joc la exterior...daca vecinii nu vor sa faca nimic, eu trebuie sa stau asa?

2. Daca vreun vecin binevoitor face plangere, avand in vedere ca eu practic nu-i deranjez cu nimic, nici macar vizual(gardul este de 2m, doar dintr-un anumit unghi se vede o bucatica din peretele cu pricina) credeti ca exista o modalitate de a discuta cu cine vine sa constate ca e o situatie mai diferita fata de genul asta de modificari aduse unui bloc vechi de ex.

3. Daca totusi primesc amenda obligatoriu se dispune si revenirea la forma anterioara, nu pot plati doar amenda? Care e procedura in aceste cazuri? As putea contesta?

4. Privind aceasta situatie particulara, peretele e al blocului dar spatiul in care este este spatiul meu, nu cel comun, credeti ca as avea vreo sansa sa contest eventuale reclamatii pe acest motiv?

Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Calcul concediu medical
Buna ziua,

Imi cer scuze pentru exprimarea gresita din primul mesaj, acum mi-am dat seama. Informatiile sunt:

-Salariul de incadrare: 8190 RON
-Salariul brut pe luna, in fiecare din cele 6 luni, 8190 RON, am lucrat toate zilele inafara de cele mentionate in luna decembrie(9 CM si 6 CO)
-CO-ul este platit 100%, nr de zile CO in ultimele 6 luni: 6 zile in luna Decembrie
-nu am nici o persoana in intretinere

Răspuns la discuția Calcul concediu medical
Salariul brut din decembrie: 8190, din cele 11 zile 5 le-am lucrat, 6 au fost concediu de odihna.
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu calculul salariului pentru luna decembrie a anului 2014, cand am avut 9 zile lucratoare de concediu medical pentru risc maternal(75%). Mentionez ca salariul brut pe ultimele 6 luni a fost de 8190 RON.

Multumesc
Răspuns la discuția Acord vecini constructie acoperis
ma poate ajuta cineva cu un raspuns sau macar o indrumare...unde sa gasesc informatia?
aceasta este toata suprafata, vecinii au intrare separata. in acte curtea este a noastra, nu sunt vecini la parter care sa aiba 'vedere' la ea ci doar cei 3 de deasupra.
nu, nu este inca. acum s-au demarat formalitatile si am inteles ca dureaza intre 1 - 3 luni
Buna ziua,

Am nevoie de sfatul dvs in urmatoarea situatie: m-am mutat de curand intr-un bloc nou construit P+1+M+M, la parter. In proprietate am de asemenea 30 mp reprezentand curtea din fata apartamentului(curte ingradita, intrare separata). Vreau sa-mi amenajez intr-una din jumatatile curtii o 'terasa' pentru uz personal pe care vreau sa o acopar cu un acoperis structura lemn + tabla Lindab(acelasi model ca si cel existent deja la acoperisul blocului). Intrebarea mea este de ce autorizatii am nevoie, daca am nevoie(nu stiu unde sa incadrez acest acoperis) si daca e nevoie si de acordul vecinilor de deasupra. Daca da, avand in vedere ca nu s-a mutat nici unul si eu vreau sa demarez lucrarea, cum pot face?

Multumesc