avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Activitate andreeadea85

Activitate andreeadea85

Buna... sunt cu logodnicul meu de 6 ani avem impreuna doi copilasi de patru respectiv doi ani, nu am facut starea civila din diferite motive, mentionez faptul ca acesta a fost casatorit un an iar in urma casatoriei a rezultat un copil. Fosta sotie a dorit sa divorteze dupa nasterea copilului fara a avea un motiv intemeiat ... nelasandul nici pana in prezent sa si vada copilul. Dupa divort acesta ia dat o suma de bani pentru ca aceasta sa si cumpere o garsoniera unde sa stea cu copilul insa aceasta a preferat sa si dea toti banii mamei ei, aceasta cumparandu-i baiatului (fratele fostei sotii) o masina iar restul de bani folosindu-i pentru amenajarea apartametului plus ca plateste si pensie alimentara.
Intrucat nu santem casatoriti inca am cazut deacord sa cumpere un apartament prin programul prima casa iar creditul sa-l ia singur intrucat se incadreaza cu salaru iar eu am o rata la banca pana anul viitor in februarie pentru achizitionarea unui teren intravilan. Intrebarea noastra este: poate face vreun testament ca in cazul in care doamne ferese decedeaza apartamentul sa le ramana copiilor nostri fara a avea vreun drept de mostenire copilul din prima casatorie. Plateste atat asigurarea obigatorie cat si de viata. Va multumesc mult si sper sa ma ajutati cu un sfat
Răspuns la discuția recalcularea pensiei alimentare
cererea de chemare in judecata se gaseste la judecatorie tipizata sau trebuie una anume? de unde sa fac rost de un exemplar? :(
ma puteti ajuta cu un exemplar de cerere? multumesc anticipat
o parte din viata mea incepe asa: am avut o relatie de concubinaj timp de 5 ani din care a rezultat un baietel, dupa ce acesta a implinit varsta de 1 an ne-am separat de tatal acestuia pe o perioada de aproximativ 6 luni fapt pentru care am cerut stabilirea unei pensii alimentare, mentionez faptul ca acesta mai are un minor din prima casatorie. Dupa stabilirea pensiei acesta sa intors la domiciliul nostru iar dupa cateva luni de rugaminti si promisiuni de schimbare ne-am impacat, au urmat doi ani frumosi pana am aflat ca de fapt as fi insarcinata in 3 luni, acesta mi-a cerut sa fac avort intrucat nu-si mai doreste alt copil amenintandu-ne ca altfel ne va parasi pentru totdeauna si nu-l va recunoaste, am refuzat categoric urmand ca acesta sa plece amenintandu-ma ca va face tot posibilu sa-mi ia primul copil impreuna cu avocatul sau. Sa nascut intre timp se l de al doilea copil in final la recunoscut insa nu se mai prezinta in vizita la primul copil, il suna pe telefon ii primite ca vine sa-l vada si o sa i cumpere nustiu ce jucarii insa ziua se lasa cu asteptarea celui mic si plansete :sorry: , doresc sa primesc si pentru ce-l de al doilea pensie alimentara insa nu stiu de ce acte am nevoie pentru intocmirea dosarului daca ma puteti ajuta va multumesc anticipat;)