avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenirea unui apartament achizitionat prin programul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenirea unui apartament achizitionat prin programul Prima Casa

Buna... sunt cu logodnicul meu de 6 ani avem impreuna doi copilasi de patru respectiv doi ani, nu am facut starea civila din diferite motive, mentionez faptul ca acesta a fost casatorit un an iar in urma casatoriei a rezultat un copil. Fosta sotie a dorit sa divorteze dupa nasterea copilului fara a avea un motiv intemeiat ... nelasandul nici pana in prezent sa si vada copilul. Dupa divort acesta ia dat o suma de bani pentru ca aceasta sa si cumpere o garsoniera unde sa stea cu copilul insa aceasta a preferat sa si dea toti banii mamei ei, aceasta cumparandu-i baiatului (fratele fostei sotii) o masina iar restul de bani folosindu-i pentru amenajarea apartametului plus ca plateste si pensie alimentara.
Intrucat nu santem casatoriti inca am cazut deacord sa cumpere un apartament prin programul prima casa iar creditul sa-l ia singur intrucat se incadreaza cu salaru iar eu am o rata la banca pana anul viitor in februarie pentru achizitionarea unui teren intravilan. Intrebarea noastra este: poate face vreun testament ca in cazul in care doamne ferese decedeaza apartamentul sa le ramana copiilor nostri fara a avea vreun drept de mostenire copilul din prima casatorie. Plateste atat asigurarea obigatorie cat si de viata. Va multumesc mult si sper sa ma ajutati cu un sfat
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 06:08, 17 Aprilie 2014
testament poate să facă, până la o anumită cotă însă.
primul copil va avea partea lui din apartament, rezervată prin lege.
COPILUL DIN PRIMA CASATORIE ESTE UN MOSTENITOR REZERVATAR.
moştenitor rezervatar, - este moştenitorul căruia legea îi recunoaşte un drept asupra unei cote determinate din moştenire (rezerva succesorală), împotriva voinţei defunctului care ar fi vrut să-l dezmoştenească.
Mostenitorii rezervatari sunt:
-descendenţii defunctului;
-ascendenţii privilegiaţi (părinţii defunctului);
-soţul supravieţuitor.
Copilul este obligat la raportul donatiilor primite in timpul vietii de la defunct si al legatelor testatemntare si poate veni la mostenire fie in nume propriu, fie prin reprezentare. succesorala).
Ultima modificare: Joi, 17 Aprilie 2014
BEJENARU PETRU, Expert judiciar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta mostenire leonida leonida buna ziua, X si Y sunt casatoriti si au in proprietate comuna un imobil,pot acestia sa faca vreun act notarial prin care la decesul unuia dintre ei, celalalt ... (vezi toată discuția)
Succesiune anonimiu anonimiu Suntem un cuplu la a doua casatorie fiecare, avand cate un copil major din prima casatorie.Ne-am casatorit in 2010. Eu aveam inainte de casatorie un ... (vezi toată discuția)
Drepturi de succesiune elenamitroi elenamitroi Buna ziua, Am fost casatorita, in urma casatoriei a rezultat 1 copil care a ramas la mine. Am achizitionat un apartament si am mai mostenit un apartament prin ... (vezi toată discuția)