o parte din viata mea incepe asa: am avut o relatie de concubinaj timp de 5 ani din care a rezultat un baietel, dupa ce acesta a implinit varsta de 1 an ne-am separat de tatal acestuia pe o perioada de aproximativ 6 luni fapt pentru care am cerut stabilirea unei pensii alimentare, mentionez faptul ca acesta mai are un minor din prima casatorie. Dupa stabilirea pensiei acesta sa intors la domiciliul nostru iar dupa cateva luni de rugaminti si promisiuni de schimbare ne-am impacat, au urmat doi ani frumosi pana am aflat ca de fapt as fi insarcinata in 3 luni, acesta mi-a cerut sa fac avort intrucat nu-si mai doreste alt copil amenintandu-ne ca altfel ne va parasi pentru totdeauna si nu-l va recunoaste, am refuzat categoric urmand ca acesta sa plece amenintandu-ma ca va face tot posibilu sa-mi ia primul copil impreuna cu avocatul sau. Sa nascut intre timp se l de al doilea copil in final la recunoscut insa nu se mai prezinta in vizita la primul copil, il suna pe telefon ii primite ca vine sa-l vada si o sa i cumpere nustiu ce jucarii insa ziua se lasa cu asteptarea celui mic si plansete :sorry: , doresc sa primesc si pentru ce-l de al doilea pensie alimentara insa nu stiu de ce acte am nevoie pentru intocmirea dosarului daca ma puteti ajuta va multumesc anticipat;)
Formulati o cerere Judecatoriei in raza careia locuiti la care atasati certificat de nastere minori, actele d-voastra de identitate si solicitati obligarea tatalui la plata pensiei pentu ambii minori ... instanta va tine cont de faptul ca mai exista un copil din alta relatie si va dispune.
Certificatele de nastere ale minorilor se ataseaza la cererea de chemare in judecata sub forma de xerocopii certificate de dvs. ca fiind conforme cu originalele.
In plus, va trebui sa indicati locul de munca al paratului, pentru ca instanta sa faca o adresa oficiala catre societatea unde isi desfasoara activitatea pentru a afla care sunt veniturile nete ale acestuia pe ultimele 6 luni.
Daca nu lucreaza, pensia de intretinere se va stabili in baza venitului minim pe economie.
cererea de chemare in judecata se gaseste la judecatorie tipizata sau trebuie una anume? de unde sa fac rost de un exemplar? :(
ma puteti ajuta cu un exemplar de cerere? multumesc anticipat
Custodie unica
Denisasarbu
Buna ziua,
Sunt insarcinata in patru luni, tatal copilului m-a parasit cand a aflat de sarcina (nu am fost casatoriti, nu am locuit impreuna) si nu se ... (vezi toată discuția)