avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara

Buna ziua!Am si eu o intrebare:
Am o fetita de 5 luni si as dori sa-i dau tatal in judecata pentru pensia alimentara.Mentionez ca nu am fost casatoriti dar a recunoscut-o si are numele lui.De ce acte as avea nevoie pentru a putea inainta procesul pentru pensie alimentara si cat costa.Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:51, 6 Ianuarie 2010
Actiunea pentru stabilirea pensiei alimentare datorate de unul dintre parinti este scutita de taxa de timbru si timbru judiciar.
la cererea pe care o veti depune la judecatorie e necesar sa indicati domiciliul tatalui, eventual si locul de munca al acestuia sau sa indicati sursele de venit pe care le obtine , sa atasati in xerocopie buletinul dvs. si certificatul de nastere al copilului. Atat cererea cat si actele trebuie depuse in dublu exemplar.
aveti nevoie si de adeverinta de salariu , pe ultimele 6 luni , pentru parat.
competenta apartine judecatoriei de la domiciliul paratului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalcularea pensiei alimentare andreeadea85 andreeadea85 o parte din viata mea incepe asa: am avut o relatie de concubinaj timp de 5 ani din care a rezultat un baietel, dupa ce acesta a implinit varsta de 1 an ne-am ... (vezi toată discuția)
Cerere de stabilire pensie student- continut, acte necesare, instanta competenta Sorana29 Sorana29 Buna seara , am 18 ani , sunt anul 1 la facultate .As dori sa fac o cerere ,pentru a il obliga pe tatal meu sa imi continue plata pensiei alimentare . Ma ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara la majora Adi si catalina vlascu Adi si catalina vlascu Buna ziua,fetita mea a facut 18 ani,in hotarare judecatoreasca ea are dreptul la pensie alimentara pana la aceasta varsta,dar ea este in cls a11a,trebuie sa ... (vezi toată discuția)