avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara la majora
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara la majora



Buna ziua,fetita mea a facut 18 ani,in hotarare judecatoreasca ea are dreptul la pensie alimentara pana la aceasta varsta,dar ea este in cls a11a,trebuie sa l dea in judecata pe tatal ei,dar el locuieste si lucreaza in Germania. Trebuie sa mentionez ,ca in prezent el mai are 2copii minori care locuiesc in acolo. Si foarte multe date legate de serviciul lui nu am. Cum sa procezez. Multumesc frumos. Am uitat sa specific ca lunile sept si octombrie nu mi a mai trimis pensia.
Ultima modificare: Luni, 31 Octombrie 2016
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 14:18, 31 Octombrie 2016
Buna ziua,
Fata sa dea tatal in judecata, sa indice adresa din Germania si sa solicite pensia ce i se cuvine.
consultati un avocat daca nu reusiti sa va descurcati. Este vorba si de o eventuala comisie rogatorie cu Germania.
Avocat nu imi permit eu in prezent nu am serviciu
Depuneti cererea la judecatorie (fiica d-voastra) cat mai repede sa nu pierdeti perioada respectiva. Pensia se stabileste doar cu incepere de la depunerea cererii la judecatorie. Ulterior, pe parcurs, va mai cere instanta ce este nevoie si mai intrebati aici. Important e sa depuneti cererea sa nu pierdeti perioada cu pensie.

Către,
JUDECĂTORIA ........


Subsemnata............, cu domiciliul în ......................., identificată cu C.I. seria .... nr. ......., având CNP ..............................., în calitate de reclamant, în contradictoriu cu pârâtul ..................... cu reşedinţa în ..............................., având codul numeric personal ......................, în temeiul art. 531 alin. (1) din C. proc. civ, formulăm prezenta


Cerere de chemare în judecată


prin care solicităm instanței ca prin hotărârea ce o va pronunța să dispună stabilirea pensiei de întreţinere şi obligarea pârâtului la plata acesteia până ................. (in cazul d-voastra pana la terminarea studiilor liceale)
De asemenea, cer obligarea sa la plata cheltuielilor de judecată pe care le voi face cu acest proces.
Motivele acţiunii:
în fapt, prin S E N T I N T A CIVILĂ NR. .................., pârâtul a fost obligat să-mi plătească o pensie de întreţinere lunară în cuantum .................... începând cu data de ................. şi pâna la majorat.
Ȋn luna ......... am implinit varsta de 18 ani iar paratul nu mi-a mai trimis pensie de intretinere desi inca sunt la liceu.

Paratul este angajat in ............ la firma .......................


În dovedire, solicităm încuviințarea probei cu înscrisuri şi probei cu interogatoriul pârâtului.


În cadrul probei cu înscrisuri, depunem următoarele înscrisuri, în original sau copii certificate pentru conformitate cu originalul în 2 exemplare:

- Certificat nastere
- Sentinţa civilă nr. ....................
- Adeverinţa de la (scoala) ....................


În cadrul probei cu interogatoriu, solicităm citarea pârâtului, cu mențiunea personal la interogatoriu, sub sancțiunea aplicării dispozițiilor art. 358 C. proc. Civ.

Solicităm judecarea cauzei în lipsă, în conformitate cu art. 411 alin. (1) pct.2) din C. proc. civ.
Precizăm că prezenta cerere este scutită de la plata taxei judiciare de timbru, potrivit dispoțiilor O.U.G. nr. 80/2013.
Depun acţiunea şi anexele în dublu exemplar, un exemplar pentru instanţa şi unul pentru comunicare pârâtului.

Cu stima,

Ultima modificare: Luni, 31 Octombrie 2016
Cris1971, utilizator
Multumesc frumos,si totusi sa nu precizez ca in momentul de fata mai are 2copii minori in intretinere care sunt in Germania cu el?
Adi si catalina vlascu a scris:

si totusi sa nu precizez ca in momentul de fata mai are 2copii minori in intretinere care sunt in Germania cu el?

Oricum, va învedera el instanței în apărare, pentru a i se stabili procentul de 16% pe cap de copil.
Dacă nu depune întâmpinare și certificatele celorlalți 2 copii, riscă să i se stabilească ca în cazul unui singur copil, procentul de 25%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara copil major valentinageorgescu valentinageorgescu Buna ziua, Trevuie sa depun la Tribunal in cateva zile dosarul pentru pensia de intretinere a fiului meu major ( data majorat 19.08.2015), care este elev. ... (vezi toată discuția)
Nodel cerere de apel conform ncpc Ana_77 Ana_77 HRISTOS A ÎNVIAT! Doresc un model de cerere de apel conform NCPC pentru a putea solicita în instanță efectuarea unei expertize cu ... (vezi toată discuția)
Obtinere duplicat certificat deces pentru acceptarea moștenirii gheonicos gheonicos Buna seara, am o intrebare care necesita un raspuns urgent. Pana acum aprox. 2 ani am locuit eu,sotia si 2 copii mici, impreuna cu mama intr-un apartament cu ... (vezi toată discuția)