buna ziua, vreau sa fac un contract de mediere prin care sa sting un litigiu pt un apartament. deja m-am inteles cu partea adversa pe cale amiabila dar trebuie sa concretizam in scris intelegerea ca sa o depunem in instanta,(sa recuperam si taxele de timbru). Aveti vreo idee cat m-ar costa mediatorul? suma la care ne-am inteles e 25000 euro. se taxeaza la valoare? mediatorul nu are mare lucru de facut, doar sa scrie intelegerea mea cu partea adversa. Si inca ceva, pot imputernici prin procura pe altcineva sa ma reprezinte la mediattor daca eu nu pot sa merg ca tre sa plec cu serviciul din tara. va multumesc.
Buna ziua. Va rog sa-mi dati un sfat cum e mai bine si mai sigur sa procedez: sunt intr-un proces civil de redendicare pt un apart. si am ajuns cu partea adversa la o intelegere amiabila, dar nu stiu unde e mai bine sa facem tranzactia adica la notar contract de vanzare cump, sau tranzactie in fata instantei? va intreb asta pt ca trebuie sa dam si declaratii ca renuntam la litigiu, iar aceste declaratii se dau la notar ? sau dupa ce facem contr vanzare cumparare depunem la instanta copie dupa contract si dam in instanta declaratie ca renuntam la litigiu? si inca ceva.... daca dupa ce fac contract vanz cump si dau banii, partea adversa nu mai da declaratie ca renunta la litigiu....... se poate asa ceva???? ce fac eu atunci? va rog sa-mi dati un sfat, vreau sa termin cu procesele, dar si sa imi iau toate masurile de siguranta ca nu ma pacaleste.