avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Activitate vanoss

Activitate vanoss

Răspuns la discuția Amenda pe rovinieta achitata
In primul rand nu este vorba de CNADNR ci de CNAIR (mai exact CESTRIN), iar in al doilea rand speta prezentata de mine este subiectiva, de atunci nu am mai circulat cu acest autoturism, acesta fiind folosit doar ocazional (de 2-3 ori pe an)
Pur si simplu ma macina constiinta pt ca stiu ca am facut rovinieta special pentru acel drum, este platita pe firma pe care este inmatriculata un singur autoturism si oricum juridic nu poti plati o taxa sau o piesa pentru o masina care nu este in custodia firmei decat cu un act aditional de comodat sau imprumut, etc., Aici voiam sa "bat" eu...
Pot dovedi cu factura acest fapt.
Răspuns la discuția Amenda pe rovinieta achitata
Sunt de acord cu parerea dvs. , insa eu doream un raspuns cu abordare juridica.
Oricum asta ar fi cea mai simpla rezolvare :)))
Buna ziua,
Am primit un PV de constatare contraventie lipsa rovinieta.
Autoturismul in cauza este singurul autoturism inmatriculat pe aceasta firma.
Problema este de fapt ca am gresit numarul de inmatriculare la plata online a rovinietei (in loc de BH14DVT am trecut BH14LDV).
Sunt constient ca este vina mea, insa ma gandeam daca as putea face o contestatie in instanta pe faptul ca acel auto pe care s-a facut rovinieta gresita nu este in custodia firmei mele... Asadar, sa reiasa intentia mea de a plati rovinieta autoturismului firmei.
Are rost sa fac un astfel de demers? Si daca da, cam care ar fi formularea juridica si pasii, pentru ca nu m-am mai confruntat cu asemenea situatie.
Poi asta era ideea, ca nu stiu exact cum se creeaza un prejudiciu in acest caz.
Un fost client de al lor doreste sa colaboreze cu firma mea, asta ar putea fi un prejudiciu?
Ma scuzati pt insistenta dar vreau sa fiu bine informat in caz ca ma vor actiona in judecata...
Cred ca am inteles acum, cu alte cuvinte nu pot sa imi ceara despagubiri sau sa pretinda prejudicii?
Va multumesc pentru atentia acordata!
Poi tocmai de aceea v-am intrebat deoarece nu mi se pare nici legal nici corect ce au facut ei, ma platesc 4 ore "repartizat inegal in functie de cerintele clientilor" doar cu un act aditional...
In fine, eu vroiam un sfat de la cineva in masura sa imi spuna ce as putea risca..
Nu l-am incetat....sunt inca angajat si la acea firma...
Si cum se poate stabili un prejudiciu in acest sens? Pana la urma clientul nu mai doreste colaborarea cu ei, nu fiind fortat de mine, ei au dreptul sa lucreze cu cine vor, mi se pare absurd ca intr-o societate democtatica sa iti poata fi ingradite anumite drepturi fie ele si printr-un contract de munca...Acest contract nu trebuie totusi sa respecte unele reguli si legi ?
Iar in plus cum pot ei dovedi faptul ca le fac concurenta sau ca le-am deturnat clientii?
Ma intereseaza sa stiu ce sa fac in caz ca ma actioneaza in instanta si/sau vor afla de firma mea, pentru ca pentru moment nu stiu de existenta ei..

Va multumesc.
Buna ziua,

Sunt angajat al unei firme care presteaza servicii de mentenanta la stivuitoare ca zonal (cu masina de service mobil, pe zona de nord-vest a tarii), firma fiind din Bucuresti.
De ceva timp clientii firmei s-au plans de neseriozitate in ceea ce priveste livrarea pieselor necesare (care se face de la sediu) si costuri mari si mi-au propus sa imi deschid eu o firma si sa le execut eu lucrarile.
Tinand cont ca nu prea mai aveam nici de lucru iar firma mi-a redus programul la 4 ore si salariul la jumate (asta doar printr-un act aditional, care nu sunt sigur ca e legal: [ link extern ] ).
Mi-am deschis firma, insa am inteles de la un coleg ca firma (la care inca sunt angajat) m-ar putea da in judecata pentru concurenta neloiala... Va atasez partea din contractul de munca in care se mentioneaza confidentialitatea si concurenta:
[ link extern ]

Ma intereseaza la ce riscuri ma supun (ce pot sa imi faca in instanta) si ce pot sa fac sa nu intru in conflict cu ei.
Va multumesc anticipat.
aha, asta ma interesa pt ca am auzit alte variante ca perioada de incercare ar fi o data si jumatate cat pedeapsa adica ar trebui sa mai astept un an jumate.... sigur e dublu cat pedeapsa ?