avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda pe rovinieta achitata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda pe rovinieta achitata

Buna ziua,
Am primit un PV de constatare contraventie lipsa rovinieta.
Autoturismul in cauza este singurul autoturism inmatriculat pe aceasta firma.
Problema este de fapt ca am gresit numarul de inmatriculare la plata online a rovinietei (in loc de BH14DVT am trecut BH14LDV).
Sunt constient ca este vina mea, insa ma gandeam daca as putea face o contestatie in instanta pe faptul ca acel auto pe care s-a facut rovinieta gresita nu este in custodia firmei mele... Asadar, sa reiasa intentia mea de a plati rovinieta autoturismului firmei.
Are rost sa fac un astfel de demers? Si daca da, cam care ar fi formularea juridica si pasii, pentru ca nu m-am mai confruntat cu asemenea situatie.
Cel mai recent răspuns: vanoss , utilizator 20:25, 10 Octombrie 2019
Nu are rost. Plătiți amenda la jumătate, nu e o tragedie, nici măcar financiară.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Octombrie 2019
latka, utilizator
Sunt de acord cu parerea dvs. , insa eu doream un raspuns cu abordare juridica.
Oricum asta ar fi cea mai simpla rezolvare :)))
Abordarea juridica e in defavoarea dvs., nu are rost sa incercati, pentru ca nu aveti argumente. Daca doriti neaparat, puteti incerca, raspunsul pe care vi l-am dat anterior se baza pe latura juridica, nu era neaparat practic.
Are dreptate latka - sunteti singurul vinovat de eroarea comisa. Dar intrati pe site la CNADNR si vedeti in ce conditii puteti modifica nr de masina de pe rovinieta ca daca nu o sa va treziti cu alte amenzi. [ link extern ]
In primul rand nu este vorba de CNADNR ci de CNAIR (mai exact CESTRIN), iar in al doilea rand speta prezentata de mine este subiectiva, de atunci nu am mai circulat cu acest autoturism, acesta fiind folosit doar ocazional (de 2-3 ori pe an)
Pur si simplu ma macina constiinta pt ca stiu ca am facut rovinieta special pentru acel drum, este platita pe firma pe care este inmatriculata un singur autoturism si oricum juridic nu poti plati o taxa sau o piesa pentru o masina care nu este in custodia firmei decat cu un act aditional de comodat sau imprumut, etc., Aici voiam sa "bat" eu...
Pot dovedi cu factura acest fapt.
Ultima modificare: Joi, 10 Octombrie 2019
vanoss, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare amenda Madagascar2018 Madagascar2018 Ieri am primit prin posta o amenda de rovinieta din data de 22.07.2018, problema este ca eu am avut rovinieta, am chitanta si rovinieta facuta la benzinarie ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta Adrian_P Adrian_P Buna seara. Acum, inainte de Mos Nicolae, am primit si eu un cadou in avans. Un plic de la CNADNR - Proces Verbal de constatare a contraventiei. Motiv: \"a ... (vezi toată discuția)
Rovinieta autoturism Tataly Tataly Bună ziua, Am cumpărat un autoturism pe care l-am înmatriculat cu numărul avut anterior. Intrebarea mea este: rămâne valabilă rovinieta, aceasta ... (vezi toată discuția)