avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestare amenda
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestare amenda

Ieri am primit prin posta o amenda de rovinieta din data de 22.07.2018, problema este ca eu am avut rovinieta, am chitanta si rovinieta facuta la benzinarie doar ca am constatat ca pe chitanta e o litera gresita din numarul de inmatriculare al masinii.
Cum rezolv problema? Cui sa ma adresez?
Cel mai recent răspuns: -ELLA- , utilizator 11:58, 28 Noiembrie 2018
Buna ziua!
Puteti incerca si o contestatie a amenzii la judecatorie daca nu a expirat termenul de contestare.
www.avocatnet.ro/forum/discu...

RASPUNSUL CNADNR :
[ link extern ]

In urma primirii unui proces verbal de constatare a contraventiei, am constatat faptul ca numarul de inmatriculare al vehiculului este eronat. Ce trebuie sa fac in vederea remedierii erorii?
În situaţia emiterii rovinietei pentru un număr de înmatriculare eronat, se va solicita CNAIR SA corecţia în baza de date a numărului de înmatriculare şi, după caz, a numărului de identificare.

Solicitarea de corecţie, care trebuie să conţină toate informaţiile prevăzute în modelul care se regăseşte pe pagina web a CNAIR SA, se transmite prin e-mail, fax sau la adresa postala, împreună cu:

a) o copie de pe documentul care atestă emiterea rovinietei, cu excepţia cazului în care rovinieta a fost emisa prin intermediul serviciului de mesaje scurte;

b) o copie de pe certificatul de înmatriculare a vehiculului.

Pe lângă documentele prevăzute anterior, în cazul în care în documentul care atestă emiterea rovinietei este înscris un număr de înmatriculare alocat unui tip de vehicul pentru care, potrivit legii, nu este obligatorie achitarea tarifului de utilizare sau a tarifului de trecere, utilizatorii străini au obligaţia de a transmite şi o copie de pe certificatul de înmatriculare a acestui vehicul.

Pe baza solicitării transmise, în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data înregistrării acesteia la CNAIR SA, se efectuează corecţia erorilor materiale, în cazul în care situatia expusa de catre solicitant se încadrează într- una dintre cele prevăzute în anexa la normele metodologice.

Utilizatorii vor fi informaţi, în scris, cu privire la modalitatea de soluţionare a solicitării de corecţie, în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data înregistrării acesteia la CNAIR SA. Utilizatorii nu pot considera rovinieta valabilă pentru numărul de înmatriculare şi/sau numărul de identificare pentru care solicită corecţia până la confirmarea, în scris, de către CNAIR SA a efectuării modificării în baza de date.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Noiembrie 2018
-ELLA-, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Auto cumparat cu rovinieta valabila, pot folosi rovinieta pana expira ? patraule2 patraule2 Am vandut masina tatalui meu acum o luna si am verificat astazi pe site-ul CNADNR valabilitatea rovinietei. Exista o rovinieta valabila pe seria de sasiu a ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am achitat o rovinieta pt un autoturism, plătind ... Bogdanvmdev Bogdanvmdev Bună ziua, Am achitat o rovinieta pt un autoturism, plătind din greșeală taxa pt categoria B, în loc de categoria A. Este valabilă rovinieta? Este vreo ... (vezi toată discuția)
Am primit trei amenzi pentru lipsa rovineta. pe chitanta este trecut alt numar de inmatriculare arhip_bogdan2002 arhip_bogdan2002 Buna ziua,daca pot zice asa. Am primit 3 amenzi ptr rovineta,dar rovineta este platita,dar cand m-am uitat la ea am observat ca pe chitanta este trecut alt ... (vezi toată discuția)