avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Activitate breacking_the_law

Activitate breacking_the_law

buna, de curand am observat, si nu doar eu, ca site-ul mentionat in titlu cenzureaza comentariile anumitor useri, adica pur si simplu nu apar, am incercat de mai multe ori si cu metoda copy paste, adica am salvat comentariul incercand sa-l postez mai tarziu, degeaba. si alti useri se plang de aceeasi chestie. nu am folosit injurii, culmea, cele cu injurii apar, nu sunt sterse, pe cand un anumit gen de comentarii efectiv nu apar, sau unele sunt sterse ulterior. e normal? unde se poate face o sesizare sau ceva. ma gandeam sa fac o filmare cu acest fenomen, dar nu stiu unde se poate face o reclamatie.
in toate actele e gheorghe doar in certificatul lui de nastere moldovenesc(a lui taica-miu) e gheorghii

si in certificatul meu de cetatenie e trecut gheorghe.

permis de sedere nu mai am, pt ca nu mai am nevoie. a expirat demult, si acolo parca tot gheorghe era
Intr-adevar m-am casatorit ca cetatean strain, cu pasaport si acte rep moldova, nu aveam cum altfel in ael moment.
Am spus doar ca in acel moment nu am reusit sa raman la Bucuresti pentru depunerea dosarului de transcriere. In moldova nu am fost demult si nu cred ca mai am la cine sa apelez, sa fie dispus sa umble pe drumuri aiurea pt mine, ca si la noi e o mare mizerie cu birocratia. plus ca chiar si eu personal daca merg acolo, nu am cum sa obtin modificarea numelui in actele altcuiva, chiar daca e vorba de taica-miu, mai ales ca e vb despre modificarea numelui din limba KGB-ului in limba romana, angajatii deacolo nici nu vor sa auda de asa ceva, stiu sigur asta de cand am fost sa-mi dea adeverinta cum ca nu sunt casatorit in moldova, cu greu mi-au dat-o...
Eu nu am insistat in nici un fel sa-mi primeasca dosarul de transcriere, doamna de la birou a verificat actele si l-a acceptat, nici prin gand nu mi-ar fi trecut ca ar putea sa se ajunga la asa ceva. daca stiam de lucrul asta, as fi refuzat eu sa depun dosarul. singura varianta cu litera e in certificatul de nastere a lui taica-miu, adica acolo apare el ca ghiorghii, pentru ca in toate actele mele apare cu numele corect - gheorghe.
bun, mai ceva, daca de exemplu eu merg la consulatul moldovei sau la ambasada si renunt efectiv la cetatenia rep moldova, atunci ce se intampla? raman cetatean roman fara cnp si date de identitate in continuare? pt ca apatrid nu m-as putea numi devereme ce am totusi cetatenie romana.
sa presupunem ca pe mine personal ar inepe sa nu ma mai deranjeze situatia asta, dar ar fi ciudat daca nici pe "ei" (organele, statul, autoritatile, serei-ul, nu stiu cum e mai potrivit) nu i-ar deranja faptul ca exista indivizi ca mine carora nu pot sa le dea o amenda de exemplu, si cred ca in situatii asemenatoare mai sunt si altii.
Bun, si de ce am primit certificatul de cetatenie cand am fost chemat sa depun juramantul, si acolo nu a fost problema asta? de ce la sora-mea nu au sesizat problema aceasta?

Va salut, voi expune problema mea in cele ce urmeaza si va rog sa-mi dati un sfat, o parere competenta pentru ca nu stiu ce sa mai fac.
Am depus dosarul pentru transcriere certificat de nastere in data de 16.06.2011
(dupa ce am primit cetatenia romana, eu fiind din R Moldova). mi s-a spus sa sun la numarul de telefon de pe biletelul cu numarul de intrare dupa 2 luni, am sunat dar de fiecare data ori suna ocupat, ori suna ca si cum as fi format un numar gresit, dar de cele mai multe ori suna si nu raspundea nimeni. am sunat dupa 2 luni, am trimis mail-uri, nimic, nici un raspuns, aceleasi incercari dupa alte 2 luni, iarasi nimic, nici un raspuns, nici un rezultat. In 4 aprilie 2012, dupa aproape un an de la depunerea dosarului, primesc urmatorul raspuns de la "Șef Serviciu Registratură, Relații cu Publicul" (nu voi da numele persoanei), in urma unei reclamatii facute pe saitul primariei sect 1.

"Vă transmit atașat răspunsul dat de către departamentul de specialitate ca urmare a petiției dumneavoastră adresată și înregistrată la Sectorul 1 al Municipiului București sub numărul 110800/2012, conform OGR 27/2002 privind reglementarea activității de soluționare a petițiilor, modificată și completată cu Legea 233/2002."
Acesta e raspunsul atasat pdf ce l-am primit pe mail :

"Nr. 110800/27.03.2012i in atenţiaD-lui T R
<r***t**********@yahoo.com>
Vă informăm următoarele:
Cererea dumneavoastră nr. 110800 din data de 16.06..2011, prin care solicitaţi transcrierea certificatului de naştere, nu a fost aprobată, întrucât există o neconcordanţă la rubrica prenumele tatălui, în sensul că, în certificatul de naştere este GHEORGHII, Iar în celelalte documente este GHEORGHE.
Drept urmare, urmează să vă prezentaţi la sediul nostru din B-dul Mareşal Averescu nr. 17, în data de 12.04.2012, între orele 08.30-15.00, în vederea restituirii documentelor depuse în original.
Pentru redepunerea dosarului, vă îndrumăm să consultaţi pagina noastră de internet (www.primariasectorl.ro), unde veţi găsi informaţii actualizate.
în cazul în care nu daţi curs solicitării noastre, în termenul legai, dosarul dumneavoastră va fi
clasat. "
semnat director executiv cutare si asa mai departe. (deoarece nu se specifica, banuiesc ca e vorba despre certificatul de nastere a lui taica-miu, pt ca intr-al meu e gheorghe, stiu sigur asta)
dupa cum am vazut, aceasta instiintare ca sa zic asa, a fost intocmita in 27.03 2012. dupa aceasta data am mai trimis mail-uri si nici macar acest raspuns nu au fost in stare sa mi-l trimita.

ok, deci am primit certificatul de cetatenie cand am fost chemat sa depun juramantul, si acolo nu a fost problema asta, aici insa se pare ca e, ceea ce inseamna ca nu este o regula precisa in privinta asta si fiecare face cum crede.
si mai o chestie, cum de sora-mea a primit si cetatenia si certificatul de nastere si buletinul cu aceleasi acte la dosar, si la mine deja e o problema? ceva nu e in regula la ei acolo.
am cetatenie dar nu am identitate... ce interesant, si asta din cauza unei litere.

CUM ADICA SA REDEPUN DOSARUL, DACA E DEJA DEPUS DE UN AN. NU AM AVUT POSIBILITATEA SA MA DEPLASEZ LA BUCURESTI IN "TERMENUL LEGAL"
DAR EI AU RASPUNS LA TELEFON SI LA MAIL IN "TERMEN LEGAL"?

Acum o sa mentionez cat mai pe scurt si problemele la care am ajuns din cauza acestei intarzieri. in 29 octombrie 2010 eu m-am casatorit la timisoara, nevasta-mea fiind de cetatenie romana. cand ne-am casatorit eu deja aveam cetatenie, (fusesem la juramant in 25 otombrie, dar nu am reusit sa mai raman atunci la bucuresti pentru a depune dosarul de transcriere.) din octombrie 2010 pana in iunie 2011 am avut sansa sa lucrez undeva si deabia in iunie cand am terminat lucrarea am fost la bucuresti sa depun dosarul. In fine, in vara nu prea am avut de lucru, adica va dati seama ca nu am muncit cu contract, nu aveam cum, si in consecinta veniturile mele erau f instabile. In toamna (2011) la fel, si mai prostt chiar mi-a mers cu lucrul. dar eu speram ca o sa-mi vina raspuns de la bucuresti sa-mi fac actele si sa ma angajez, sa am un salariu, un venit stabil (aveam si mai am si acum o calificare SAM in instalatii electrice). Din aceasta cauza deja am inceput sa am neintelegeri cu nevasta-mea (ea fiind angajata, avea un salariu, nu mare dar era un venit stabil, va dati seama, mai ales ca locuinta unde stateam era a ei), tot zicea ca sa ne despartim, si in cele din urma am plecat de la ea, in decembrie, am gasit o chirie ieftina si m-am mutat. mi-a mers tot mai prost, am plecat si de acolo, acum stau pe unde apuc, si nu stiu ce sa fac. bani sa merg pe la bucuresti nu am (nu am avut nici cand au zis ei sa vin sa-mi ridic dosarul), inca nici acum nu am divortat, ca si acolo trebuie 500 ron. momentan incerc sa-mi gasesc ceva de lucru sa supravietuiesc am si ceva datorii... in moldova nu mai am unde sa merg si nici la ce, ai mei is plecati prin alte tari, nu se descurca nici ei grozav (doar taica-miu e angajat), si deaia nici nu prea mai am cum sa apelez la ei.
Intrebarea mea este : am vre-un drept in romania avand doar certificatul de cetatenie? pot sa ma angajez legal cu acest act? deoarece nu pot rezolva problema cu actele decat daca fac rost de bani. si nu pot sa fac rost de bani decat daca ma angajez undeva... ca sa ationez in judecata institutia respectiva va trebui sa platesc nu? daca da cam cat? si cat va dura? are rost sa ma gandesc la varianta asta? mentionez ca problema cu litera nu am cum sa o rezolv, taica-miu nu poate veni nici in romania nici sa mearga in moldova, nu cred ca mai are cetateniemoldoveneasca, dar nu stiu sigur... cetatenie romana sigur nu are. si nici nu a avut. si nu vad ce relevanta are litera aia.. eu cetatenia romana am primit-o cu acte ale bunicilor din partea mamei. dati-mi o ideie va rog, ce as putea sa fac eu in situatia asta? dvs cum ati proceda?
va multumesc anticipat, si scuze pt deranj.