Nu stiu exact ce a cerut bunica, stiu ca ea este reclamant si mama copiilor cu tatal parati, pe tata pentru a il decadea din drepturi si pe mama pentru schimbare de domiciliu a copiilor.
Aveti dreptate un parinte decade din drepturi atunci cind reprezinta un pericol pentru copii, el nu a reprezentat niciuna din toate acestea.
El nu a abandonat copii , este acolo contra vointei sale, mentionez ca dupa doua luni de la arest mama copiilor a rupt orice legatura cu tatal si a plecat in strainatate , el a trimis ancheta sociala acasa deoarece nu mai stia nimica de fetite
Buna ziua,
Doresc si eu niste sfaturi in legatura cu o situatie:
Am un frate detinut in penitenciar, el are 2 fetite de 2 si respectiv 1 an din urma unui concubinaj, la momentul arestari sale se afla inca impreuna cu mama copiilor in Bucuresti. Acuma el are proces cu bunica copiilor pentru a il decadea din drepturile de tata, copii lsunt in grija bunici deoarece mama copiilor a plecat in strainatate.
Intrebarea mea este el risca sa piarda acest proces?
ceea ce imi spuneti dumneavoastra ne da speranta dar as dori sa stiu doamna avocat daca ea risca sa piarda incredintarea copiilor sau poate influenta negativ daca ea cere in tribunal si explica ca doreste sa scoata copii din tara si sa se stabileasca aici in strainatate. Avocata ei a zis sa nu zica in tribunal ca doreste sa plece in strainatate. Este adevarat? Inca o intrebare: cum si in ce modalitate ea trebuie sa probeze in fata instantei ca este in interesul copiilor sa iasa din tara impreuna cu dinsa? Va multumesc.
dupa cum am spus tatal nu a venit sa vada copii deloc si nici nu a cerut orar de vizita, el este in italia dar surori mele nu vrea sa ii semneze aprobarea pentru a scoate copii din tara spunand ca asa o pedepseste. Cum ar putea dinsa face pentru a putea scoate copii din tara? ce cai de atac sunt? eu sunt in italia si vreau sa o aduc la mine asa iar fi mai usor si ar putea oferi copiilor un viitor. Avocata dinsei a spus ca sa nu ceara in tribunal incredintarea totala a copiilor sau accordul pentru a face passapoartele sau sa mentioneze ca vrea sa plece in strainatate deoarece risca sa piarda copii. Cum deve proccedere? Ce sanse are?
buna seara, sora mea este divortata si copii au fost incredintati dinsei, dar in sentinta scrie ca ; esercitarea autoritatii parintesti de catre ambii parinti; sotul nu are drept la vizita deoarece in tribunal nu a cerut asa ceva, trimite pensia alimentara regulat dar de 1 an de cind au divortat nu a venit sa vada copii niciodata. intrebarea este: sora mea poate face pasapoartele copiilor fara semnatura tatalui? cum poate face pentru scoaterea copiilor din tara?
Buna ziua, revin la subiectul discutat despre scoaterea copiilor din tara, in hotararea de divort scrie ca copii sunt domiciliati impreuna cu mama, dar ca ambii parinti exercita drepturi parintesti, in sentinza tatal nu are orar de vizita intr-un cat nu a cerut la divort orar de vizita. Tatal copiilor este plecat in strainatate de 3 luni, doresc sa stiu ce posibilitate are sora mea si cum ar trebui sa procedeze pentru a putea scoate copii din tara, in strainatate poate dispune de contract de munca. Va multumesc.
Sentinta de divort inca nu a ajuns, dar este pozitiva in sensul ca ea a cerut copii si schimbarea de domiciliu a dinsei si a copiilor si a fost aprobat, el are drept la orar de vizita , dar in tribunal el nu si-a cerut nici orarul de vizita.
Salve, doresc sa stiu si eu daca sora mea in urma divortului poate scoate copii din tara fara accordul tatalui, copii au fost incredintati dinsei si fostul sot are drept decat la oara de vizita. El nu a venit sa vada copii de 4 luni si o suna dect din cind in cind. As dori un raspuns concret, am vazut ca pe internet altii spun ca poate altii ca nu poate. avocata ei i-a spus ca nu poate fara semnatura lui. urgent. va multumesc!!!