avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... scoatere minorilor din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

scoatere minorilor din tara

Salve, doresc sa stiu si eu daca sora mea in urma divortului poate scoate copii din tara fara accordul tatalui, copii au fost incredintati dinsei si fostul sot are drept decat la oara de vizita. El nu a venit sa vada copii de 4 luni si o suna dect din cind in cind. As dori un raspuns concret, am vazut ca pe internet altii spun ca poate altii ca nu poate. avocata ei i-a spus ca nu poate fara semnatura lui. urgent. va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:13, 4 Septembrie 2012
Daca avocata i-a spus ca nu poate decat cu acordul tatalui ar insemna ca parintii au custodie comuna.
Dvs. scrieti ca i-au fost incredintati surorii, ar fi bine sa ne spuneti exact cum scrie pe sentinta in privinta copiilor.
Sentinta de divort inca nu a ajuns, dar este pozitiva in sensul ca ea a cerut copii si schimbarea de domiciliu a dinsei si a copiilor si a fost aprobat, el are drept la orar de vizita , dar in tribunal el nu si-a cerut nici orarul de vizita.
Nu poate iesi din tara fara acordul tatalui decat dupa ce va avea sentinta de divort ramasa definitiva si irevocabila.

Puteti citi aici despre procedura si cat dureaza:
www.avocatnet.ro/content/for...
Buna ziua, revin la subiectul discutat despre scoaterea copiilor din tara, in hotararea de divort scrie ca copii sunt domiciliati impreuna cu mama, dar ca ambii parinti exercita drepturi parintesti, in sentinza tatal nu are orar de vizita intr-un cat nu a cerut la divort orar de vizita. Tatal copiilor este plecat in strainatate de 3 luni, doresc sa stiu ce posibilitate are sora mea si cum ar trebui sa procedeze pentru a putea scoate copii din tara, in strainatate poate dispune de contract de munca. Va multumesc.
Pentru a putea pleca din tara impreuna cu minorii, mama are nevoie de o declaratie de acord a tatalui acestora, avand in vedere ca prin hotarare s-a stabilit ca autoritatea parinteasca este exercitata de ambii parinti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasapoarte pentru minori si stabilirea domiciliului in alta tara cand tatal refuza sa-si dea acordul ionela-timofte ionela-timofte buna seara, sora mea este divortata si copii au fost incredintati dinsei, dar in sentinta scrie ca ; esercitarea autoritatii parintesti de catre ambii parinti; ... (vezi toată discuția)
Scoaterea minorului din tara fara acordul tatalui Simonaaurelia Simonaaurelia Fratele meu este divortat si are o fetita de 5 ani. Mama a obtinut custodia copilului, el plateste pensie alimentara , fetita o putea lua cand isi dorea ( nu ... (vezi toată discuția)
Raspuns urgent si sigur- iesirea din tara a copilului minor miha71 miha71 mama este in strainatate de 2 ani, tatal in tara , iar copilul (6ani)este in tara dar "ascuns" de mama la niste rude, parintii sunt in divort fara pronuntare ... (vezi toată discuția)