avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... de unde pot sti ca o persoana a plecat din tara?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

de unde pot sti ca o persoana a plecat din tara?

As dori sa dau de mama surori mele (vitrega, doar de tata). Daca dau de mama atunci dau si de soramea. As dori sa-mi vad sora cea mai mica nu am mai vazuto de 2 ani jumate. Stiu ca mama, Vio asa o chiama pleca din cand in cand in germania si eu cred ca este acolo. Nu mi-a lasat nimic sa o contactez pe soramea, nu eram certate. Dar ea nu poate sa o duca si pe sora in strainatate daca este minora, nu?
:sorry::((:((Tata avea dreptul prin judecata sa o vada in weekend si vacantele, dar nu mai nimic. Eu doar vreau sa-mi vad sora, ti-em foarte mult una la alta si mi dor de ea
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:42, 13 Decembrie 2009
Practic este imposibil sa aflati daca o persoana a parasit tara sau nu deoarece la iesirea din tara in Uniunea Europeana cu autoturismul nu se mai inregistreaza datele celor care parasesc tara! Acest lucru este valabil doar la avion cand se cumpara bilete , se face check-in , etc!
Subiect: de unde pot sti ca o persoana a plecat din tara?
,, As dori sa-mi vad sora cea mai mica nu am mai vazuto de 2 ani jumate. Stiu ca mama, Vio asa o chiama pleca din cand in cand in germania si eu cred ca este acolo. ,,
raspuns: intrebarea dvs, daca mama poate sa scoata minorul din tara,
:1. Fiind mama ei naturala normal ca poate iesi cu minorul din tara ;
2,,Tata avea dreptul prin judecata sa o vada in weekend si vacantele,
2.!, Conform deciziei pe care o are tatal dvs.,
Tatal poate contacta autoritatea nat. de prot. a copiilor cea din Romania si cea din Germania cerand date-informatii despre copil si celor de acolo-Germania! Nimic nu este imposibil, va doresc succes sa va revedeti sora!
Dar nu trebuie aprobarea ambilor parinti ca un minor sa iasa din tara? Credeti ca se poate rezolva fara acordarea tatei?
In principiu da, iar din cate scrie mai sus trag concluzia ca este un divort la mijloc.
si daca sunt divortati inseamna ca nu trebuie acordul tatei?

Alte discuții în legătură

Copil la mama, poate sau nu parasi tara fara acodrul tatalui. dandutu dandutu Pentru ca parerile sunt impartite, revin cu intrebarea: poate mama parasi tara impreuna cu copilul, fara a fi nevoie de acceptul tatalui? Exista o sentinta ... (vezi toată discuția)
Scoaterea copilului din tara de catre unul dintre parinti adibadi adibadi Buna ziua! Va rog sa ma lămuriți și pe mine: în urma divorțului copilul este încredințat mamei, iar tatăl atacă aceasta hotărâre ... (vezi toată discuția)
Cum imi pot scoate minorul din tara fara acordul tatalui? raulviatamea raulviatamea sant divortata si am un baietel de 3 ani care mi-a fost incredinta mie cu hotarare definitiva si irevocabila,dar cu drept de vizita tatalui in fiecare ... (vezi toată discuția)