avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum imi pot scoate minorul din tara fara acordul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum imi pot scoate minorul din tara fara acordul tatalui?

sant divortata si am un baietel de 3 ani care mi-a fost incredinta mie cu hotarare definitiva si irevocabila,dar cu drept de vizita tatalui in fiecare week-end.
eu lucrez in germania si as vrea sa iau copilul la mine intrucat i-as putea oferii conditii mult mai bune aici.nu vreau sa ne stabilim domiciliul aici,doar pt o perioada de cateva luni.
fostul sot nici nu vrea sa auda de asa ceva.:((.. nici grija de copil nu are dar nici nu ma lasa sa-i ofer o viata mult mai buna.
spuneti-mi va rog cum pot rezolva aceasta situatie in mod legal.
ii pot face pasaportul fara acordul tatalui?
este si o problema de timp ptr ca nu pot sta acasa decat o saptamana.
va rog ajutati-ma cu niste raspunsuri,
va multumesc anticipat:(
Puteti iesi din tara fara acordul tatalui , numai daca aveti hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila prin care vi s-a incredintat copilul minor.
Daca prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, minorul v-a fost incredintat spre crestere si educare, atunci scoaterea acestuia din tara se poate face numai pe baza prezentarii acelei hotarari, iar nu cu declaratia de acord a tatalui. Incredintarea minorului este exclusiva, iar dreptul de vizita si dreptul celuilalt parinte de a avea legaturi cu minorul nu inseamna inlaturarea acestei exclusivitati. Asa dupa cum, incredintarea nu inlatura dreptul celuilalt parinte la a avea legaturi cu minorul. Parintele caruia ii este incredintata minorul este insa singurul care poate decide (in limitele legale) asupra modului de crestere si educare a copilului, asupra stabilirii domiciliului sau resedintei acestuia etc., iar consultarea cu celalat parinte este optionala si chiar de dorit, dar nu obligatorie!
va multumesc din suflet pentru raspuns
dar daca ar vorbi cu un avocat sa se ocupe de schimbarea programului de vizita (care acum este de 2 zile pe saptamana) in altul de o luna de vizita la el o data la 3 luni...sau ceva asemanator sa nu am probleme sau reclamatii precum ca ii interzic sa il viziteze in fiecare saptamana.
va multumesc inca o data =D>:rolleyes:
plecati cu copilul,nu trebuie sa-i dati socoteala tatalui,poate veni in Germania sa-l vada.
Avand in vedere ca aveti minorul incredintat spre crestere si educare printr-o hotarare definitiva si irevocabila puteti parasi tara astfel fara acordul tatalui.
Obligatia care va revine insa avand in vedere ca tatal are stabilit un program de vizita minor, este de a-i permite acestuia sa tina legatura cu minorul si sa-l viziteze conform programului stabilit de instanta.
Pentru a nu fi acuzata ca prin plecarea dvs.ii ingraditi tatalui legatura cu minorul puteti sa-i comunicati acestuia adresa resedintei din Germania si faptul ca poate veni conform programului sa-si vada copilul.
Aceasta comunicare este indicat sa o faceti in scris prin expedierea plicului cu confirmare de primire, mentionand pe confirmare"comunicare resedinta minor".
Puteti promova si o actiune modificare program vizita avand in vedere ca intentionati sa plecati cu minorul in Germania, prin care sa solicitati modificarea programului care iata ar veni in sprijinul relatiei tata- minor, pentru ca inteleg ca ati fi de acord ca minorul sa fie luat de tata cate o luna la un anumit interval de timp.
Ultima modificare: Vineri, 22 Octombrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasirea tarii cu un minor ralu_2008 ralu_2008 un parinte caruia i s-a incredintat spre crestere si educare un minor poate sa calatoreasca in spatiul european fara acordul scris al celuilalt parinte, ci ... (vezi toată discuția)
Regimul minorului dupa incredintare in cazul contractului in strainatate ET ET Sunt in situatia de a accepta un contract in Suedia oferit de compania in care lucrez. In situatia in care copilul minor mi-a fost incredintat definitiv si ... (vezi toată discuția)
Are sau n-are drept de vizita??? anna_mama_singura anna_mama_singura sunt in proces cu tatal fetitei mele,care are 3 ani...si in urma ultimei infatisari doamna judecatoare ne-a zis ca daca noi ne intelegem in privinta ... (vezi toată discuția)