Este posibil ca in calitate de sotie sa depun actele necesare pentru preschimbarea la expirare si sa ridic certificatul de identitate a sotului detinand procura speciala de la ambasada Romaniei a tarii in care ne aflam?Mentionez inca odata ca sotul este cetatean strain si detine carte de identitate.De asemenea as dori sa intreb daca luarea in spatiu a unei persoane se poate face doar cu cartea de identitate a acesteia?Stiu ca suna SF dar timpul ne joaca feste.X-( Ori eu sunt libera cand el e ocupat, ori invers.Va multumesc.
Pe parcursul celor 5 ani de sedere in Romania sotul meu a primit mai intai permise de sedere care sunt de marimea unui permis de conducere,cu un cod numeric personal,ca la 5 ani sa i se schimbe cu un certificat de identitate exact ca cel al unui cetatean roman folosind incontinuare acelasi cod numeric personal.
Noi am locuit in Bucuresti unde am platit la Casa de Sanatate acele taxe,care faceau parte din dosarul depus la departamentul pentru straini,iar parintii mei locuiesc in provincie.Va trebui sa merg la Casa de Sanatate in Bucuresti sa ridic dosarul lui si sa l duc in provincie?Ori pot sa ma adresez direct la Casa de Sanatate din orasul in care locuiesc parintii?
Sunt casatorita de 8 ani cu un cetatean strain de origine iordaniana.Patru ani am locuit in Romania unde am fost(si suntem inca) la zi cu toate actele necesare sederii in tara.Acum doi ani am revenit in Iordania datorita locului de munca.Problema este la sotul meu caruia in 2013 ii expira buletinul (cartea de identitate romaneasca).Mentionez ca noi am vandut casa la plecare astfel incat nu mai avem un domiciliu in tara decat poate la adresa parintilor mei.Putem pe acea adresa sa reinnoim buletinul lui de identitate?In mod normal ar fi fost ideal ca el sa ia cetatenia romana asa cum am obtinut o eu pe cea iordaniana in baza casatoriei de peste 5 ani,insa nu stiu care sunt sansele lui de a o obtine si cat de repede deoarece nu putem parasi prea mult locul de munca.Ei bine,dorim sa prelungim valabilitatea buletinului tocmai pentru ca daca aceasta expira sotul meu chiar si pentru o simpla vacanta la parintii mei va trebui sa primeasca invitatie de la acestia ca sa i poata vizita impreuna cu mine!(asa cred).In plus mai trebuie sa ia viza si tot asa!Nu mi se pare si nu este deloc confortabil.Nu mai vorbesc ca e posibil sa ne intoarcem peste o vreme in tara si atunci va trebui probabil s o luam de la inceput cu toate actele pentru el.Poate ca nu sunt foarte in tema,de aceea as dori daca se poate sa ma ajutati cu raspunsuri la nelamuririle mele!Multumesc anticipat!