avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... procura speciala
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

procura speciala

Este posibil ca in calitate de sotie sa depun actele necesare pentru preschimbarea la expirare si sa ridic certificatul de identitate a sotului detinand procura speciala de la ambasada Romaniei a tarii in care ne aflam?Mentionez inca odata ca sotul este cetatean strain si detine carte de identitate.De asemenea as dori sa intreb daca luarea in spatiu a unei persoane se poate face doar cu cartea de identitate a acesteia?Stiu ca suna SF dar timpul ne joaca feste.X-( Ori eu sunt libera cand el e ocupat, ori invers.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:02, 26 Iulie 2012
Daca sotul dvs. este cetatean roman, sau are dubla cetatenie, este posibil sa va imputerniceasca pe dvs., repet doar daca este cetatean roman , pentru a-i ridica cartea de identitate. Imputernicirea o face in calitate de cetatean roman la ambasada sau la consulatul din tara in care se afla. Va trimite dvs. imputernicirea si cererea, actele in original si copie, dvs. platiti taxa de 11 lei si va prezentati la ghiseul de evidenta a persoanelor unde completati o cerere , depuneti actele si gata.Luarea in spatiu fara acordul proprietarilor nu este posibila. Daca locuinta este intabulata la Cartea Funciara, mai nou trebuie acordul ambilor proprietari. Doar cu buletinul nu faceti nimic fara acordul scris dat in forma autentica, la notar in Romania, la ambasada sau consulat. Pai, daca eu va gasesc pe strada buletinul dvs. asta nu inseamna ca ma pot muta la dvs. in casa. Trebuie sa va faceti timp ca sa puteti sa va rezolvati problemele pentru ca identittatea persoanei este cea mai importanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere c.i. / pasaport din afara romaniei roberto1923 roberto1923 Buna ziua, eu locuiesc in Glasgow, Marea Britanie. Nu am locuinta in Romania. Posta (Royal Mail) mi-a pierdut buletinul. Pasaportul mi-a expirat in ... (vezi toată discuția)
Eliberare carte de identitate pypy32 pypy32 Buna ziua, locuiesc in Italia si mia expirat Cartea de Identitate de cateva luni si am fost nevoit sa ma duc in tara sa-l schimb, mentionez ca stau in Italia ... (vezi toată discuția)
Buletin pierdut in uk Cristina Varia Cristina Varia Buna ziua as avea o intrebare .cum pot sami fac buletinul din nou pentru .ca mi l-am pierdut aici in Marea Britanie .mai nou orasul este blackburn .am cautat ... (vezi toată discuția)