Buna ziua, locuiesc in Italia si mia expirat Cartea de Identitate de cateva luni si am fost nevoit sa ma duc in tara sa-l schimb, mentionez ca stau in Italia cu acte legale si domiciliu. Am fost la Politie am facut schimbarea dar nu au vrut sa-l elibereze la urgenta. Imi trebuia la urgenta pentru ca am gasit un loc de munca in Germania si trebuia sa ajung la sediul firmei in 5 zile, asa ca am plecat fara Carte de Identitate ca sa nu pierd locul de munca. Intrebarea mea este cum pot sa scot C.I. de la Politie ? mentionez ca sunt in Germania si lucrez de o saptamana (am venit aici cu actele de Italia si permis de conducere IT. Pot sa fac procura fara buletin ? Ce pot sa fac in situatia Mea ?
Buna seara.Dar in baza carui act ati putut iesi din tara?Puteti face o procura la Ambasada/Consulatul Romaniei din Germania prin care imputerniciti o ruda etc sa va ridice cartea de identitate de la serviciul de evidenta a populatiei.
Probabil ca ati plecat cu buletinul care era inca valabil, dar intre timp acesta a expirat. Daca nu sunteti in posesia unui pasaport valabil nu va ramane decat sa va adresati ambasadei/consulatului pentru a obtine un titlu de calatorie pe baza caruia sa imputerniciti o persoana din Romania care sa se prezinte la ghiseul de evidenta a persoanei pentru a va ridica noul buletin. Aveti grija ca impreuna cu imputernicirea sa trimiteti persoanei si cartea de identitate expirata pe care aceasta o va preda la ghiseu.