avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... buletin expirat si nu pot sa merg acasa pana in august.
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

buletin expirat si nu pot sa merg acasa pana in august.

buna...am si eu o intrebare...mai multe :) dar incep asa...sunt in Italia si luna asta imi expira cartea de identitate romana..pana in august nu pot merge acasa si atunci vreau sa ma casatoresc,trebuie sa fie valabila la casatorie obligatoriu?#-omentionez ca dupa casatorie nu imi schimb numele...doar vitoarea mea sotie...ajutati-ma.#-o
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 19:16, 10 Ianuarie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
Puteti face cuiva din tara o procura speciala la consulat pentru depunerea cererii pentru eliberarea si ridicarea actului de identitate ca urmare a expirarii, la consulatul de care sunteti mai aproape. Aveti nevoie de 4 fotografii 3/4 cm cu banda alba de 7 mm si actul de identitate in termen de valabilitate si costa 60 de euro.
Daca alegeti varianta aceasta mai e nevoie actele care se cer la schimbarea cartii de identitate la expirare - va dam detalii daca doriti.

Daca stati pana in august luati in considerare faptul ca aveti nevoie de titlu de calatorie ca sa veniti in tara pentru ca veti avea CI expirata si ati putea intampina probleme la frontierele statelor pe care le tranzitati. Titlul de calatorie costa 65 de euro.
In plus nu uitati ca intre data depunerii actelor, deci data la care dvs. trebuie sa aveti carte de identitate macar provizorie, si oficierea casatoriei trebuie sa fie 10 zile.
va multumesc foarte mult....nu stiu exact cum o sa rezov problema...buletinul imi expira pe 21 luna aceasta,dar eu trebuie sa imi schimb buletinul cand ma casatoresc?nu se poate face buletinul la urgenta?eu vreau sa ma casatoresc pe 17 august dar in Romania ajung pe 4-5 august,am timp sa rezolv cu documentele asa repede?ce credeti?va multumesc inca odata
La Starea Civila va trebui sa aveti act de identitate in termen de valabilitate - poate fi carte provizorie, aceea se elibereaza in aceeasi zi sau in max. 2-3 zile. Luna august este o luna incarcata pentru serviciile de evidenta, atunci vin in tara multi romani din strainatate care vor sa isi schimbe CI. Nu va poate garanta nimeni ca o s-o aveti in timp util.

Daca va expira actuala CI cu ce veniti in tara, aveti pasaport? Daca nu aveti trebuie sa va faceti titlu de calatorie - nu e in regula sa plecati la drum cu actul de identitate expirat.
Titlul de calatorie costa cat procura speciala, eu zic ca ar fi bani irositi si in plus aveti si un stres legat de cat timp o sa va ia obtinerea noii carti.

In locul dvs. as face acea procura speciala acum, pana inca e valabila CI, si as trimite-o in tara.
Daca alegeti aceasta varianta va spunem ce documente trebuie sa duca la ghiseu imputernicitul.
va multumesc foarte mult pentru ajutor,imi puteti spune ce documente imi trebuie pentru imputernicit si ce trebuie sa fac exact ca nu stiu,eu sunt la milano,inca pot sa fac aceasta procura?chiar adaca imi expira pe 21 buletinu,nu e cam tarziu?
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Reinnoire carte de identitate SebastianMich SebastianMich Am o întrebare :) Sunt in Italia de 10 anni si mia scăzut cartea de identitate de 1 an dar pașaportul este valabil. Daca vreau sa merg in Romania îmi ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate expirata, calatorie in ue soringoldenkid soringoldenkid Buna seara ma numesc Sorin si as dori sa ma lamuriti intr-o problema........pe 27 ianuarie imi expira CI dar problema e ca eu sunt in Italia si pot veni acas ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate irimescuadrian irimescuadrian buna,o rugaminte cum trebuie sa procedez :am cartea de identita expirata de 2 ani si sunt inca in strainatate!cum trebuie sa procedez,platesc amenda? [quot] (vezi toată discuția)