buna...am si eu o intrebare...mai multe :) dar incep asa...sunt in Italia si luna asta imi expira cartea de identitate romana..pana in august nu pot merge acasa si atunci vreau sa ma casatoresc,trebuie sa fie valabila la casatorie obligatoriu?#-omentionez ca dupa casatorie nu imi schimb numele...doar vitoarea mea sotie...ajutati-ma.#-o
Procura speciala o puteti face si in 21, as zice eu, insa mai sigur pana in 20 inclusiv.
Imputernicitul va merge la ghiseu cu:
- cartea dvs. de identitate (care expira) si, daca aveti, cartea de alegator
- certificatul de nastere (original si copie)
- actul de proprietate al imobilului unde veti avea domiciliul (ar fi bine ca procura speciala sa o faceti proprietarului locuintei daca nu sunteti dvs. acela), in original si copie
- 2 taxe, una de 7 lei si una de 4 lei care se platesc pe numele dvs. fie la ghiseu fie la Impozite si taxe
- procura speciala si actul sau de identitate.
Spuneti daca va pastrati acelasi domiciliu sau vi-l schimbati, pe procura trebuie sa scrie exact motivele cererii de schimbare a cartii de identitate - daca tot dam sfaturi sa le dam complete :)
Daca ati mai fost casatorit e nevoie si de sentinta de divort ramasa definitiva si irevocabila.