Soția mea este pensionare la limita de vârstă și lucrează că ziliera la distribuirea revistei Kaufland de cinci ani, a semnat contract in 05-12-2017 are cinci ani lucrați. Are drept la concediul de odihna ( la 16-20 ore pe săptămână,)?
Bunica are trei nepoți, unul devine proprietar prin donație de la bunica.
Fica bunicii (mama nepoților) primește dreptul de uzufruct viager.
Poate fiul bunicii să înstrăineze dreptul de uzufruct viager unui alt copil, sau soțului?
La un I.F. sunt asociati doi membrii,daca unul din cauza sanatatii nu mai poate desfasura activitate, se poate transforma I.F. in P.F.A. fara a relua toate procedurile de lacapat, ca pentru una nou infiintata?. Daca se poate care sunt pasii de urmat.
buna ziua!Prin contractul de vanz.- cumparae stiu ca trebuie achitata o suma in functie de evaluarea ap-tului,cea ce nu imi convine,nu doresc nici intretinere pt. el eu fiind unicul mostenitor al casei in care locuieste mama mea,eventual p. aceasta voi proceda astfel.Dar daca este donatie cu renuntarea sub semnatura a celorlate pati,mai pot sase atace in instanta dupa decesul parintilor?
buna ziua! Detin un apartament pe care doresc atat eu cat si sotia sa-l lasam la una din cele trei fete(cea mijlocie),care ar fii procedeul cel mai convenabil pentru a nu se ataca in instanta dupa decesul nostru(a parintilor)?. Nu doresc nici prin contr.de vanzare-cumparare pentru ca nu dam sau incasam bani,iar donatia poate fii atacata.Mentionez ca cea caruia i se lasa ap-tul detine o garsoniera care o va dona uneia dintre surori ca parte din apartament. Multumesc.