buna ziua! Detin un apartament pe care doresc atat eu cat si sotia sa-l lasam la una din cele trei fete(cea mijlocie),care ar fii procedeul cel mai convenabil pentru a nu se ataca in instanta dupa decesul nostru(a parintilor)?. Nu doresc nici prin contr.de vanzare-cumparare pentru ca nu dam sau incasam bani,iar donatia poate fii atacata.Mentionez ca cea caruia i se lasa ap-tul detine o garsoniera care o va dona uneia dintre surori ca parte din apartament. Multumesc.
Cred ca cea mai buna varianta este contractul de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere si uzufruct.
Lunar sa incheiati chitante de mana prin care sa declarati ca ati primit suma stabilita cu titlu de intretinere.. Aceste inscrisuri sunt valabile cat timp sunt scrise in intregime de dvs ca intretinuti , semnate si datate de dvs
sau ,
daca se opteaza pentru chitante scrise la calcuator, la semnatura intretinutilor acestia trebuie in mod obligatoriu sa scrie de mana : " am primit suma de ... cu titlu de intretinere /bun si aprobat pentru suma de ..( formula invechita a codului civil inca in vigoare in acest moment). CI, seria si nr.., semnatura.
Scopul il reprezinta asigurarea intretinerii si nu inlaturarea de la mostenire a celorlalte fiice.
Intretinerea presupune o prestatie in natura, zilnica.
Orice contract de vanzare cu clauza de intretinere poate fi atacat in instanta, insa partea care solicita anularea lui trebuie sa dovedeasca faptul ca acel contract este unul deghizat intr-o donatie.
buna ziua!Prin contractul de vanz.- cumparae stiu ca trebuie achitata o suma in functie de evaluarea ap-tului,cea ce nu imi convine,nu doresc nici intretinere pt. el eu fiind unicul mostenitor al casei in care locuieste mama mea,eventual p. aceasta voi proceda astfel.Dar daca este donatie cu renuntarea sub semnatura a celorlate pati,mai pot sase atace in instanta dupa decesul parintilor?