avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de uzufruct viager

Bunica are trei nepoți, unul devine proprietar prin donație de la bunica.
Fica bunicii (mama nepoților) primește dreptul de uzufruct viager.
Poate fiul bunicii să înstrăineze dreptul de uzufruct viager unui alt copil, sau soțului?
Ultima modificare: Miercuri, 26 Septembrie 2018
lucatraian, utilizator

Alte discuții în legătură

Transfer de proprietate catre minor AdrianMa AdrianMa Buna seara. Am hotarâre de divort definitiva de aproximativ un an si jumatate. Urmeaza sa fac partajul cu fosta sotie. Obiectul partajului este un ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii lupas  alexandra lupas alexandra Mama a decedat in ian. a.c. Care este termenul legal in care pot face dezbaterea succesiunii?Sunt singurul mostenitor si din motive financiare nu pot estima ... (vezi toată discuția)
Bunica a mințit la notar că mama nu a avut copii și a făcut contract de întreținere cu un alt nepot. pot ataca certificatul de moștenitor sau trebuie să atac contractul de întreținere? 1bogdan 1bogdan Buna ziua, as dorii sa intreb si eu despre un contract de mostenitor care cred eu ca a fost obtinut ilegal la notar prin succesiune de catre bunica ... (vezi toată discuția)