Bunica a mințit la notar că mama nu a avut copii și a făcut contract de întreținere cu un alt nepot. Pot ataca certificatul de moștenitor sau trebuie să atac contractul de întreținere?
Buna ziua, as dorii sa intreb si eu despre un contract de mostenitor care cred eu ca a fost obtinut ilegal la notar prin succesiune de catre bunica mea.
cazul este : in 1997 mama a cumparat de la bunica (mama mamei mele) prin contract v-c cu uzufruct viager apartamentul cu o suma X de bani(valoarea la vremea respectiva -50% fiind contract intre mama-fiica), la vremea respectiva apartamentul nu sa intabulat . i
In 2009 mama mea a decedat , pe mine nu ma interesat sa o dau pe bunica afara ci sa o las sa isi traiasca batranetea in liniste ,lasandui dreptul de uzufruct viager activ in contractul V-C cu mama si nu am dezbatut succesiunea la vremea respectiva, insa in 2011 bunica a mers la notar si a dezbatut succesiunea nechemandu-ma la notar pentru masa succesorala. A obtinut certificatul de mostenitor in lipsa altor mostenitori iar in 2015 a intabulat apartamentul si la instrainat printr-un contract de intretinere cu uzufruct viager cu un alt nepot.
Intrebare: pot ataca certificatul de mostenitor obtinut in 2011? sau trebuie sa atac contractul de intretinere intre bunica si nepotul respectiv? eu consider ca bunica si-a insusit singura dreptul de proprietate mintind notarul ca mama nu a avut copii si notarul nu ne-a notificat!
multumesc si astept un raspuns si eventual un avocat sa pot duce la capat aceasta problema!
Contract de v-c este decat intre mama mea si bunica ...act dupa care bunica a dezbatut succesiunea fara alti mostenitori(cu toate ca eu sunt fiul legitim al mamei decedate), iar intre bunica si nepotul dansei este un contract de intretinere cu uzufruct viager , insa persoanele respective deja au intabulat apartamentul pe numele dansilor. bunica insa nu ma recunoaste drept nepot, insa in acte sunt legitim copilul fiicei dansei. Nu vreau sa o scot din casa, dar nici nu as vrea altcineva sa profite dupa urma apartamentului lasat de mama in urma decesului, si mai ales, ca nu o pot da afara pe bunica deoarece are drept de uzufruct viager in contractul de V-C cu mama mea. Eu trebuie sa atac decat acest act de mostenitor obtinut de bunica la notar in lipsa altor mostenitori?sau ce anume? asta ma intereseaza...va multumesc
raluk0207
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Trebuie să solicitați in instanta anularea certificatului de moștenitor pentru omiterea unui succesibil. Eventual, le puteti face plângere penală și celor doi martori (a caror prezenta a fost obligatorie la dezbaterea succesiunii) pentru mărturie mincinoasă
Nu atacat, ca certificatele de moștenitor nu se ataca.
Notarul nu avea cum să vă notifice din moment ce i-a fost ascunsă existenta dvs.
Detalii succesiune !!!
ion23
Va rog frumos sa ma ajutati daca se poate cu cateva informatii utile.
Pe scurt, bunicii mei din partea mamei aveau 2 proprietati (1 apartament si 1 gospodarie ... (vezi toată discuția)