avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot schimba numele proprietarului unui imobil ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot schimba numele proprietarului unui imobil ?

Buna ziua. Bunicii mei, care au peste 80 de ani fiecare, s-au decis sa treaca imobilul (apartament bloc) pe numele meu. Apartamentul nu are cadastru si intabulare. Bunicii mei au doi copii (doi frati), iar fiecare are are la randul lui are 2 copii. Ei nu vor sa lase casa niciunuia dintre ceilalti nepoti si nici copiilor lor (respectiv tatal meu si unchiul meu) si de aceea vor sa o treaca pe numele meu, pentru a nu se face impartirea bunului in caz de decesul vre-unuia sau a amandurora.
Sunt curios care este cea mai buna si mai usoara solutie pentru a face acest lucru, cea mai ieftina si cea mai neatacabila in instanta ? Un contract de vanzare cumparare, renta viagera, mostenire ?
Va multumesc si astept cu nerabdare raspunsul dvs. !
Ultima modificare: Vineri, 4 Noiembrie 2011
andrej, utilizator
Cel mai recent răspuns: andrej , utilizator 16:02, 8 Noiembrie 2011
contract de vanzare-cumparare.
Mostenire nu se poate , deoarece copii au rezerva succesorala si nu poate fi incalcata.
Neaparat vanzare- cumparare fara clauze de intretinere sau renta viagera, si neaparat sa aveti o dovada a platii facute.
Si cam care ar fi suma minima pe care o pot achita pentru a putea realiza contractul de vanzare-cumparare, deoarece nu dispun nici de extrem de multi bani. Am inteles ca si contractul de vanzare-cumparare poate fi atacat in instanta, mai ales prin prisma faptului ca amandoi bunici au peste 80 de ani fiecare.
Eu intelesesem ca renta viagera ar fi una dintre solutii, adica sa facem un contract prin care eu sau cineva din familie va avea grija de ei pana la deces iar eu sa beneficiez de apartament.
Ultima modificare: Vineri, 4 Noiembrie 2011
andrej, utilizator
cea mai buna solutie este sa contactati un notar sau avocat deoarece speta nu este usoara ptr a rezolva cum vreti si in final tot aici ajungeti ,asa castigati timp.
Orice act poate fi atacat in instanta... Ideea e ca actul pe care il incheiati sa fie bine intocmit si credibil, in asa fel incat sa nu poata fi anulat. Nu este o problema varsta bunicilor... Puteti sa obtineti certificate medico-legale si sa incheiati un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager, ceea ce presupune obligativitatea dvs. de a-i lasa sa locuiasca in acel imobil pana la deces (decesul fiind un mod de stingere a uzufructului).

Alte discuții în legătură

Buna ziua. bunica mea fiind singura doreste sa imi lase mie apartamentul, ... Marius682003 Marius682003 Buna ziua. bunica mea.fiind singura doreste sa imi lase mie apartamentul, si nu fii cei ei si respectiv mamei mele , este unic proprietar,problema este ca am ... (vezi toată discuția)
Modalitati de dobandire imobil cand proprietarul are mostenitor rezervatar zsigmondati zsigmondati Buna ziua, Întrebare/situație: Mama mea a avut o sora (pe numele Maria, decedată) care a fost casatorita cu Nicolae. Nicolae are o fiica din prima ... (vezi toată discuția)
Mostenire lauz lauz Bunica fiind decedata,bunicul meu poate lasa mostenire unuia dintre copii intrand in posesia mostenirii doar dupa moartea bunicului.Ceilalti frati pot ataca in ... (vezi toată discuția)