avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot schimba numele proprietarului unui imobil ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot schimba numele proprietarului unui imobil ?

Buna ziua. Bunicii mei, care au peste 80 de ani fiecare, s-au decis sa treaca imobilul (apartament bloc) pe numele meu. Apartamentul nu are cadastru si intabulare. Bunicii mei au doi copii (doi frati), iar fiecare are are la randul lui are 2 copii. Ei nu vor sa lase casa niciunuia dintre ceilalti nepoti si nici copiilor lor (respectiv tatal meu si unchiul meu) si de aceea vor sa o treaca pe numele meu, pentru a nu se face impartirea bunului in caz de decesul vre-unuia sau a amandurora.
Sunt curios care este cea mai buna si mai usoara solutie pentru a face acest lucru, cea mai ieftina si cea mai neatacabila in instanta ? Un contract de vanzare cumparare, renta viagera, mostenire ?
Va multumesc si astept cu nerabdare raspunsul dvs. !
Ultima modificare: Vineri, 4 Noiembrie 2011
andrej, utilizator
Cel mai recent răspuns: andrej , utilizator 16:02, 8 Noiembrie 2011
Nu are sanse in instanta atacarea unui contract de intretinere atata timp cat intretinerea s-a prestat si persoanele intretinute nu au cerul in timpul vietii rezolutiunea pt. faptul ca obligatia de intretinere nu se presteaza.Contr. vanzare-cumparare clauza intretinere si uzufruct viager sau doar cu uzufruct viager, fara intretinere.Disutati cu un notar care sunt taxele.
Dar voi fi nevoit sa fac cadastru si intabulare pentru imobil in vederea definitivarii actului de vanzare-cumparare cu renta viagera?
Sa presupunem ca as "achita" 50.000 Euro pentru imobil, cam care ar fi taxele notariale pentru aceasta suma (estimativ) ?
Puteti datorita legaturii de familie sa platiti orice pret (cu conditia sa nu fie derizoriu), nu va sfatuiesc pt. renta-viagera sau intretinere care trebuiesc respectate cu strictete si care sunt cel mai usor de atacat.
De aceea sfatul meu era de v-c simplu.
Pt. ca bunicii au varsta inantata intr-adevar asa cum spunea si @elenas sa obtineti un certificat medical care sa ateste sanatatea mintala a acestora.
Ultima modificare: Marți, 8 Noiembrie 2011
Vasile Mihaela, Consilier juridic
Va multumesc tuturor pentru promptitudine si pentru ajutorul acordat!
Urmeaza consultarea unui cabinet notarial cu privire la aceasta problema.
Ultima modificare: Marți, 8 Noiembrie 2011
andrej, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. bunica mea fiind singura doreste sa imi lase mie apartamentul, ... Marius682003 Marius682003 Buna ziua. bunica mea.fiind singura doreste sa imi lase mie apartamentul, si nu fii cei ei si respectiv mamei mele , este unic proprietar,problema este ca am ... (vezi toată discuția)
Modalitati de dobandire imobil cand proprietarul are mostenitor rezervatar zsigmondati zsigmondati Buna ziua, Întrebare/situație: Mama mea a avut o sora (pe numele Maria, decedată) care a fost casatorita cu Nicolae. Nicolae are o fiica din prima ... (vezi toată discuția)
Mostenire lauz lauz Bunica fiind decedata,bunicul meu poate lasa mostenire unuia dintre copii intrand in posesia mostenirii doar dupa moartea bunicului.Ceilalti frati pot ataca in ... (vezi toată discuția)