avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Activitate Adrianbv2

Activitate Adrianbv2

Buna ziua.

Am construit si eu o casa si am ajuns la faza de receptie finala, receptie finala care primaria de care apartin, mai exact arhitectul nu doreste sa o semneze deoarece nu am canalizare.
Autorizatia a fost emisa in 28.09.2012, prelungita in 10.10.2014 pana in 10.10.2015 ( expira in 10 zile ).
Proiectul a fost respectat, micile modificari care le-am facut ( care nu influenteaza rezistenta ) am dispozitii de santier semnate atat de arhitect cat si de diriginte, rte-ist si inginerul de rezistenta.
Casa e in proportie de 99% gata, exteriorul e complet gata, interiorul mai lipsesc usile ( care vin si ele in vreo 40 de zile ) si mobilierul.
In rest e parchet, gresie, faianta ... tot.

Totusi, ei nu vor sa semneze deoarece in PUZ se prevede canalizare, in documentatia pentru autorizatie, la avizul de la compania apa se prevede canalizare, dar canalizare nu se poate deoarece suntem mai jos decat conducta de canalizare ( care e defapt la vreo 400 de metri distanta ).

Ce optiuni am ?

Va multumesc anticipat pentru orice sugestie, idee, rezolvare.
Răspuns la discuția Constructie casa
PUZ-ul este realizat si aprobat in consiliul local ... iar in puz scrie drum public ... dar nu s-au facut demersurile ca sa fie donat ...

am toate actele in regula si le-am si depus pentru AC ... am primit si refuz ca nu primesc AC pentru ca nu e donat drumul ...

Pentru intrarea in legalitate va trebui donat drumul ? Pentru ca iara m-as invarti in cerc ...
Buna ziua.

Sunt pus in situatia urmatoare:
Doresc sa construiesc si nu primesc autorizatie de constructie deoarece drumul care duce catre parcela mea nu este donat primariei.

De mentionat ca pe acel PUZ compus din 44 de parcele, s-au dat anul acesta 5 autorizatii de constructie in conditiile in care la fel drumul nu e donat. Arhitectul sef al orasului a recunoscut ca a fost o greseala din partea lui dar nu se va mai intampla.

Am urmatoarele intrebari:
1. Care ar fi modalitatea si ce costuri ar fi de a intra in legalitate daca ma apuc de constructie si o si termin fara autorizatie ( toti pasii ) astfel incat sa o pot intabula
2. Arhitectul sef al unui oras cui ii este subordonat ? Am inteles ca postul de arhitect sef intr-o primarie e mai aparte ... nu e simplu functionar public ...

Va multumesc.
Răspuns la discuția Autorizatie de constructie
Nimeni ?

Am primit refuzul scris care spune ca avizul favorabil de la apa este nejustificat si ca sunt dovezi la primarie ( ridicari topo ) din care rezulta imposibilitatea realizarii canalizarii.
Buna seara ... am o problema .... si apreciez orice ajutor ...

Pe scurt:
am cumparat teren si doresc sa contruiesc o casa ... am cerut certificat de urbanism de la primarie in vederea obtinerii autorizatiei de constructie ...

am depus la primarie toate documentele necesare inclusiv toate avizele cerute prin certificatul de urbanism ...

problema e urmatoarea:

terenul care l-am cumparat nu are utilitati ... mai exact problema cea mare e canalizarea ... arhitectul sef din municipiul din care face parte terenul nu doreste sa elibereze autorizatie de constructie pana nu se face un proiect pentru extinderea canalizarii. Problema e ca terenul face parte dintr-un PUZ cu alte 43 de terenuri vandute toate in 2011 ... prin urmare inca nu s-a pus problema realizarii canalizarii ...

Mentionez ca:

1. Luna aceasta in acelasi PUZ arhitectul sef a eliberat 6 autorizatii de constructie la terenuri invecinate fara nici un proiect de extindere canalizare
2. Dl. arhitect s-a scuzat pentru aceste autorizatii emise ca a fost din greseala lui dar nu se va mai intampla ...
3. in CU nu se cere nici un fel de proiect de extindere canalizare ...
4. Compania APA mi-a oferit AVIZ FAVORABIL si ca solutie a oferit si extinderea canalizarii specificand si de unde ...

Ce legi stau la baza eliberarii autorizatiilor de constructii si in ce masura e specificat ce acte sunt necesare pentru eliberarea autorizatiilor de constructii ?

Se specifica ceva legat de obligatia de a exista un proiect de canalizare complet ?

Astept raspunsuri din partea dvs.

Va multumesc mult.