avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Receptie la terminarea lucrarilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Receptie la terminarea lucrarilor

Buna ziua.

Am construit si eu o casa si am ajuns la faza de receptie finala, receptie finala care primaria de care apartin, mai exact arhitectul nu doreste sa o semneze deoarece nu am canalizare.
Autorizatia a fost emisa in 28.09.2012, prelungita in 10.10.2014 pana in 10.10.2015 ( expira in 10 zile ).
Proiectul a fost respectat, micile modificari care le-am facut ( care nu influenteaza rezistenta ) am dispozitii de santier semnate atat de arhitect cat si de diriginte, rte-ist si inginerul de rezistenta.
Casa e in proportie de 99% gata, exteriorul e complet gata, interiorul mai lipsesc usile ( care vin si ele in vreo 40 de zile ) si mobilierul.
In rest e parchet, gresie, faianta ... tot.

Totusi, ei nu vor sa semneze deoarece in PUZ se prevede canalizare, in documentatia pentru autorizatie, la avizul de la compania apa se prevede canalizare, dar canalizare nu se poate deoarece suntem mai jos decat conducta de canalizare ( care e defapt la vreo 400 de metri distanta ).

Ce optiuni am ?

Va multumesc anticipat pentru orice sugestie, idee, rezolvare.
Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 13:42, 1 Octombrie 2015
cand a fost btinuta autorizatia a fost emis si avizul de la cei cu apa?
Nu vad care ar fi motivul sa va respinga receptia finala deoarece lipsa canalizarii nu afecteaza constructia.
Incercati sa va documentati din HG 273/1994 actualizata mai exact la Art.22 si 40 am vazut ca sunt exceptate anumite locuinte de regulile acestea foarte stricte.
Eventual se poate face receptia cu mentionarea neregulilor si cu acordarea unui termen de remediere.
Trebuie insistat probabil ca asteapta.... o cafea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de constructie Adrianbv2 Adrianbv2 Buna seara ... am o problema .... si apreciez orice ajutor ... Pe scurt: am cumparat teren si doresc sa contruiesc o casa ... am cerut certificat de ... (vezi toată discuția)
Detin o casa in faza de receptie a lucrarii, dar nu am racordare ... MihaiC2000 MihaiC2000 Detin o casa in faza de receptie a lucrarii, dar nu am racordare la electricitate. Sunt racordat la apa si canalizare, am autorizatie de constructie, acte ... (vezi toată discuția)
Cand e nevoie de diriginte de santier? cristinamariav cristinamariav Urmeaza sa incep in primavara constructia unui obiectiv civil, localizat in mediu rural, compus din: - gard -grajd cai - fanar - casa familiala ... (vezi toată discuția)