avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Activitate daniel_micu

Activitate daniel_micu

Va multumesc mult pentru raspunsul dvs. explicit si prompt :)
Fiul este major, necasatorit. Persoana in cauza doreste sa se recasatoreasca, iar viitorul sot are la randul lui copii.
Din cate stiu ar trebui sa se aplice aceleasi legi pe teritoriul Romaniei in ceea ce priveste vanzarea/donarea imobilelor. Oare de ce ar conta motivul si locatia imobilelor in stabilirea spetei?
Buna ziua,

as avea urmatorul caz. O persoana, necasatorita, unic proprietar, doreste sa isi treaca unicul fiu ca si coproprietar la imobilele pe care le detine. Care este cea mai recomandata varianta din punct de vedere al costurilor?

Va multumesc mult.
Ca si completare. Temerea cum ca firma nu ar mai exista s-a adeverit. A intrat in insolventa in 2009. In cazul acesta ma gandesc ca nu se mai poate face nimic.
Buna seara,

am achizitionat un apartament construit in 2004. In momentul in care am vrut sa fac niste mici reparatii la pereti m-am trezit ca imi cade tencuiala in cap. Sub tencuiala este un fel de faina pe care o poti indeparta cu spaclul pana ajungi la caramida.

Intrebarile mele:
- Se poate face vanzatorul / constructorul responsabil de aceasta problema?
- Care sunt demersurile legale ce trebuiesc facute in aceasta directie in cazul in care aceste vicii se incadreaza in garantia de 10 ani pe care constructorul trebuie sa o acorde conform legii nr. 10/1995 privind calitatea in constructii, sau conform art. 1695 / 1707 privind evictiunea si viciile imobilelor din Noul Cod Civil?

Va multumesc mult pentru ca ati citit si pentru eventualele sugestii / recomandari.
Cu stima,
Daniel