avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achizitionare apartament cu probleme la finisajele ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achizitionare apartament cu probleme la finisajele interioare, legea nr. 10/1995, art. 1695 / 1707 din Noul Cod Civil

Buna seara,

am achizitionat un apartament construit in 2004. In momentul in care am vrut sa fac niste mici reparatii la pereti m-am trezit ca imi cade tencuiala in cap. Sub tencuiala este un fel de faina pe care o poti indeparta cu spaclul pana ajungi la caramida.

Intrebarile mele:
- Se poate face vanzatorul / constructorul responsabil de aceasta problema?
- Care sunt demersurile legale ce trebuiesc facute in aceasta directie in cazul in care aceste vicii se incadreaza in garantia de 10 ani pe care constructorul trebuie sa o acorde conform legii nr. 10/1995 privind calitatea in constructii, sau conform art. 1695 / 1707 privind evictiunea si viciile imobilelor din Noul Cod Civil?

Va multumesc mult pentru ca ati citit si pentru eventualele sugestii / recomandari.
Cu stima,
Daniel
Cel mai recent răspuns: daniel_micu , utilizator 10:22, 3 Iulie 2012
Ca si completare. Temerea cum ca firma nu ar mai exista s-a adeverit. A intrat in insolventa in 2009. In cazul acesta ma gandesc ca nu se mai poate face nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vicii ascunse imobil. cum pot obliga fostul proprietar să le remedieze? Ani cosma Ani cosma Buna seara! Am cumparat in martie o casa. Proprietarul s-a angajat ca pana la 23 aprilie imi preda casa imprejmuita, racordata la utilitati si fara vicii ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare imobil cu vicii ascunse vasile123456 vasile123456 buna ziua. as dori un sfat in urmatoarea problema. am vandut un imobil, casa de vacanta de 15 ani vechime, plus teren aferent. cumparatorul a venit a vazut ... (vezi toată discuția)
Apartament cumparat prin programul prima casa - vicii constructie RoxanaPetrescu RoxanaPetrescu Am cumparat prin programul \\"prima casa\\" un apartament in bloc nou construit, tip \\"rezidential\\". Dupa prima saptamana de cand mi-a fost predat (cat nu a ... (vezi toată discuția)