avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare cumparare imobil cu vicii ascunse
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare cumparare imobil cu vicii ascunse

buna ziua. as dori un sfat in urmatoarea problema. am vandut un imobil, casa de vacanta de 15 ani vechime, plus teren aferent. cumparatorul a venit a vazut casa, de mai multe ori, am negociat pretul, am incheiat tranzactia. acum, cumparatorul a inceput renovarile si a sesizat "nereguli" in ceea ce priveste peretii, cum ca in contract s-ar fi stipulat casa de caramida, dar casa este caramida si boltari(=caramida din beton conform defiinitiei date de constructori), ca sub dusumea s-a gasit mucegai. acum mi se cere sa returnez jumatate din valoarea casei, pe motiv ca nu este asa cum s-a discutat in NEGOCIERE, nu in contract. ce temei legal ar avea cumparatorul sa imi ceara banii? multumesc.
Cel mai recent răspuns: Marian Bucur , Avocat 11:26, 13 Iulie 2016
Da are temei.
Obligatia de garantie contra viciilor care este in sarcina vanzatorului.
Art.1707 cod civil.
Nu v-a spus si cum a ajuns la concluzia ca trebuie sa ii returnati jumatate din valoarea casei?
De ce jumatate si nu 75, 90 sau 99%?
multumes pentru raspuns.
as dori sa va dau cateva detalii si sa intreb ceva nelamuriri.
1. nici eu nu aveam de unde sa stiu ca sub dusumea este mucegai.
2. casa a fost cumparata de mai bine de o luna. exista vreun termen in care cumparatorul poate ataca contractul? 30 zile? 60 zile?
3. cumparatorul a avut timp aproximativ o luna inainte sa cumpere, sa aduca experti sa ii evalueze imobilul. nu a facut o.
4.toate viciile pe care el le invoca, nu erau cunoscute de mine la data cumpararii. vezi mucegai sub dusumea.
multumesc
datorati garantie chiar daca nu cunosteati viciu, daca-i adus la cunostinta intr-un termen rezonabil (aici curge de la data descoperirii ), dar reducerea se va face corespunzator cu defectiunile. Acum, nu stiu daca un boltar afecteaza calitatea constructiei in rau sa in bine (daca in acte se descriau materialele de constructii, nu raspundeti). Oricum, reducerea la jumatate este absurda, mai ales, din cate inteleg, casa se doreste a fi renovata, deci mucegaiul iese din schema, ramane sa negociati pe chesitunea materialelor. art 1707 si urm c civil-

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie mincinoasa VasiliuMircea VasiliuMircea Am cumparat o casa la tara. Vanzatorul a sustinut prin acte (intabulare) ca imobilul este construit din caramida si vaiog (caramida nearsa). Cand am facut ... (vezi toată discuția)
Vicii ascunse imobil. cum pot obliga fostul proprietar să le remedieze? Ani cosma Ani cosma Buna seara! Am cumparat in martie o casa. Proprietarul s-a angajat ca pana la 23 aprilie imi preda casa imprejmuita, racordata la utilitati si fara vicii ... (vezi toată discuția)
Casa cumparata este cu total altceva fata de cea descrisa in contractul de vanzare cumparare adeline2014 adeline2014 In anul 2007 , am achizitionat o casa , construita in 2005 .La vremea aceea a costat destul de mult .In contract scria ca este din BCA si , surpriza , in ... (vezi toată discuția)