avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Am achizitionat un imobil mai exact o casa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Am achizitionat un imobil mai exact o casa - constructie ...

Buna ziua!
Am achizitionat un imobil mai exact o casa - constructie mixta chirpic si BCA in anul 2023.
Am observar dupa ce ne-am mutat ca era plin de solutii anti mucegai dar nu am bagat de seama. Acum aerul a devenit irespirabil in casa, saltele sunt mucegaite pe dedesubt, toata mobila a mucegait pe paetea cu peretii in cauza (toate camerele sunt afectate).
In contract scrie ca nu sunt vicii ascunse.
Putem rezolva ceva pe cale legala desi a trecut atata timp?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 20:28, 24 Ianuarie 2025
Buna ziua

Conform Codului Civil (art 2531), prescriptia dreptului la acțiunea în răspundere pentru vicii ascunse este de 3 ani de la data predării sau recepției finale a construcției.

Tot in Codul Civil (art 1707), viciul ascuns este acel viciu care, la data predării, nu putea fi descoperit, fără asistență de specialitate, de către un cumpărător prudent și diligent.

Deci nu este inca tarziu sa cererti tragerea la raspundere a vanzatorului, dar problema e ca va trebui sa dovediti ca acel viciu era ascuns, ca nu putea fi descoperit de un cumparator prudent si diligent fara asistenta de specialitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare fara mentionare de vicii ascunse UserName95 UserName95 Buna ziua, Doresc sa achizitionz un apartament intr-un bloc nefinalizat. Termenul de finalizare este inceputul lui 2022. Am cerut un model de contract si am ... (vezi toată discuția)
Vânzare mașină, proces vicii ascunse seyyku seyyku Am vândut o mașină la vânzarea ei cumpărătorul a văzut-o cum arăta iar după ceva timp m-am trezit dat în judecată pentru vici ascunse iar ... (vezi toată discuția)
Rezoluțiune contract de vânzare-camparare apartament Myn1507 Myn1507 Buna ziua, In 2014 am achizitionat un apartament prin prima casa insa numai probleme mi-a facut. de cand l-am luat, am infiltratii, inundatii, umezeala, ... (vezi toată discuția)