avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vicii ascunse imobil. Cum pot obliga fostul proprietar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vicii ascunse imobil. Cum pot obliga fostul proprietar să le remedieze?

Buna seara!
Am cumparat in martie o casa. Proprietarul s-a angajat ca pana la 23 aprilie imi preda casa imprejmuita, racordata la utilitati si fara vicii ascunse.
Suntem in noiembrie,eu inca nu am gard si fosa se inunda. Fostul proprietar spune ca de vina ar fi pamantul care retine apa,dar la vecini nu se inunda,deci cred ca este un viciu ascuns (la vecini tot el a construit casa).
Ce pot face ca sa il oblig sa repare fosa? Si sa imi imprejmuiasca gradina, asa cum scrie in contract?
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 1 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:50, 4 Decembrie 2017
s-a angajat verbal sau scrie in contractul de v-c ?
In contractul de v-c, pentru vicii ascunse scrie: "Subsemnatul vanzator, garantez pe cumparatoare contra evictiunii si a viciilor imobiluilui conform prevederilor art 1695 si art. 1707 Cod civil. A fost indeplinita de catre cumparatoare obligatia de verificare a starii in care se afla bunul imobil la incheierea actului pt a descoperi viciile aparente, pe care vanzatorul are obligatia sa le remedieze de indata, precum si eventualele vicii ascunse".
In momentul in care am incheiat contractul, casa nu era bransata la nici una din utililtati. Am descoperit problema cu fosa ulterior.
Multumesc
imprejmuirea gradinii nu e viciu ascuns dar fosa daca nu e functionabila ,da! negociati cu vanzatorul daca nu se poate repara sa va cumpere o fosa septica din magazin, se gasesc de vanzare la dedeman.
Fosa aia indeplineste conditiile legale? Ca din ce spuneti, pare ca nu. Din ce este facuta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vânzare mașină, proces vicii ascunse seyyku seyyku Am vândut o mașină la vânzarea ei cumpărătorul a văzut-o cum arăta iar după ceva timp m-am trezit dat în judecată pentru vici ascunse iar ... (vezi toată discuția)
Rezoluțiune contract de vânzare-camparare apartament Myn1507 Myn1507 Buna ziua, In 2014 am achizitionat un apartament prin prima casa insa numai probleme mi-a facut. de cand l-am luat, am infiltratii, inundatii, umezeala, ... (vezi toată discuția)
Dezvoltatorul nu se tine de promisiunea facuta in contract. bodArkk bodArkk Buna ziua, Am si eu o mica nelamurire, daca ma poate indruma cineva. In aceasta ordine de idei, am achizitionat un apartament nou, toate bune, am sesizat ... (vezi toată discuția)