avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Activitate guestius

Activitate guestius

Buna ziua. Ma intorc la servici pentru a primi stimulent. Pot sa ma intorc cu 2 sau 4 ore? Contractul initial care e suspendat este cu 8 ore si doresc acomodarea treptata. Mulțumesc
dupa moartea parintilor raman mostenitori 2 copii fiecare cu cate 2 copii. unu din copiii mostenitori a ingrijit parintii, s-a ocupat mai mult de ei decat celalalt, a lucrat pamanturile, acesta insa decedeaza inaintea parintilor ramanand copiii acestuia si sotia sa se ocupe de bunici. in continuare aceeasi implicatie, munca la camp etc. au murit bunicii si au lasat cu"limba de moarte" toata averea nepotilor si norei care s.au ocupat de el. nu exista nici un act incheiat la notar sau ceva de genul...
desigur ca celalalt copil care nu s- a ocupat de parinti atat de mult, poate in proportie de 25%, are acum pretentia la avere. ba chiar a inceput sa duca diverse utilaje si obiecte valoroase din casa parinteasca. intrebari:
1. se poate face dovada cu martori ca a intretinut parintii pana la moarte astfel incat sa ramana mostenirea celui care s- a implicat mai mult?
2. are voie sa duca diverse obiecte din casa pana nu se stabileste ce si cat ii revine, cum se poate impiedica asta si cum se determina sa le aduca inapoi?
3. recolta pamanturilor(de anul trecut), se imparte si ea desi doar unu din nepoti s-a trudit pentru ea?
4. inainte sa apara aceste probleme, acelasi nepot a lucrat iarasi pamanturile (investitie proprie), recolta urmand a se culege la toamna. ce se intampla cu aceasta?
in speranta ca m-am facut inteleasa, va multumesc frumos