avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lupta pentru mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lupta pentru mostenire

dupa moartea parintilor raman mostenitori 2 copii fiecare cu cate 2 copii. unu din copiii mostenitori a ingrijit parintii, s-a ocupat mai mult de ei decat celalalt, a lucrat pamanturile, acesta insa decedeaza inaintea parintilor ramanand copiii acestuia si sotia sa se ocupe de bunici. in continuare aceeasi implicatie, munca la camp etc. au murit bunicii si au lasat cu"limba de moarte" toata averea nepotilor si norei care s.au ocupat de el. nu exista nici un act incheiat la notar sau ceva de genul...
desigur ca celalalt copil care nu s- a ocupat de parinti atat de mult, poate in proportie de 25%, are acum pretentia la avere. ba chiar a inceput sa duca diverse utilaje si obiecte valoroase din casa parinteasca. intrebari:
1. se poate face dovada cu martori ca a intretinut parintii pana la moarte astfel incat sa ramana mostenirea celui care s- a implicat mai mult?
2. are voie sa duca diverse obiecte din casa pana nu se stabileste ce si cat ii revine, cum se poate impiedica asta si cum se determina sa le aduca inapoi?
3. recolta pamanturilor(de anul trecut), se imparte si ea desi doar unu din nepoti s-a trudit pentru ea?
4. inainte sa apara aceste probleme, acelasi nepot a lucrat iarasi pamanturile (investitie proprie), recolta urmand a se culege la toamna. ce se intampla cu aceasta?
in speranta ca m-am facut inteleasa, va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 10:10, 3 Iulie 2012
Toti descendentii defunctului au drept la mostenire. daca nu s a facut un contract de intretinere, de vanzare cumparare sau defunctii nu au lasat testament, si celalalt frate are drept la mostenire in aceeasi masura cu cel care a avut grija de parinti si a administrat bunurile mostenirii, avand insa un drept de creanta asupra celuilalt care nu s a implicat in intretinerea parintilor, nu a suportat cheltuielile de inmormantare si nu a contribuit la administrarea si consevarea bunurilor mostenirii.
Pt a impiedica sustragerea bunurilor procedati la inventarierea bunurilor succesorale facute de notarul public competent in a dezbate succesiunile, acesta fiind de la domiciliul defunctilor.
Daca nu s a scurs termenul de optiune succesorala faceti si o declaratie de acceptare a succesiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mosteniri Vlad2013 Vlad2013 Buna dimineata ! Doresc sa va adresez,cu ingaduinta dumneavoastra,doua intrebari: 1. O familie cu doi copii .Sotul decedeaza.El este ... (vezi toată discuția)
Mostenire xl domnul_01 domnul_01 Buna ziua . Va rog sa ma lamuriti in privinta unei mosteniri, cum sa fac mai bine si mai economic. Socrul meu a decedat . El mostenea impreuna cu doua ... (vezi toată discuția)