avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Activitate RainTurcoaz

Activitate RainTurcoaz

Buna ziua.
Este indicat ca inainte de a inainta in instanta cererea pt partaj sa apelez la un mediator astfel incat sa incerc rezolvarea pe care amiabila? Daca parata refuza sa se prezinte la mediere, atunci pot cere cheltuieli de judecata?
Răspuns la discuția Partaj
Faptul ca dupa divort, timp de 3 ani, doar fosta sotie s-a folosit de masina, ma ajuta in vreun fel, pot cere mai mult pt lucrul acesta sau nu e relevant?
Si o alta nelamurire...cam cu cat s-ar devaloriza in 5 ani mobilierul? de exemplu daca a fost facuta la comanda si a costat in 2007 4000 ron, la ora actuala valoarea ei poate sa fie mai mica cu 50% sau e prea mare procentul?
Multumesc.
Răspuns la discuția Partaj
Multumesc pt raspuns. In cazul masinii la ce suma sa ma refer cand calculez taxa de timbru: pretul de achizitie din momentul cumpararii sau valoarea de piata estimativa din prezent. Pentru restul bunurilor (mobila etc) am sa calculez la jumatate din pretul de pe facturile fiscale.
Discuție Partaj
Buna ziua.
In 2009 am divortat prin acordul partilor de fosta sotie. Locuind impreuna in apartamentul acesteia, dupa divort tot ce am cumparat impreuna a ramas in apartamentul ei: mobila bucatarie si dormitor, masina de spalat, aragaz, frigider etc, plus un autoturism cumparat in timpul casatoriei dar pe numele ei. Pt autoturism s-a platit 60% cash iar diferenta cu credit de nevoi personale, rata fiind suportata de sotie din salariul ei.
Nu am facut partaj fiindca am presupus ca ne vom intelege amiabil. Dupa divort ea s-a mutat in alta localitate si a luat masina cu ea. Desi i-am spus ca daca doreste sa se foloseasca de masina atunci sa imi achite jumatate din valoarea ei, a refuzat sa faca asta invocand ca nu are bani sa imi dea. Din lipsa de bani nu am avut posibilitatea sa cer partaj in instanta pana acum, insa de curand am aflat ca masina i-a cedat-o mamei sale sa se foloseasca de ea, fara sa ma intrebe daca sunt de acord sau daca vreau eu masina. In aceste conditii ma gandesc serios sa o chem in instanta pt partajul tuturor bunurilor comune. Mentionez ca pentru tot ce am luat impreuna am atat facturile fiscale cat si contractele de vanzare-cumparare, unele pe numele meu, altele pe al ei.
Intrebarile mele sunt:
1.am sanse sa recuperez macar o parte din cheltuielile facute intr-o casa care nu era a mea si care a ramas utilata complet?
2. Partajul masinii se face 50-50 si la valoarea ei din momentul cumpararii sau de acuma?
3. Am neaparat nevoie de avocat sau ma pot reprezenta si singur? Presupun ca sunt costuri destul de mari si cu avocatul....
Multumesc.