avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Partajul bunurilor comune pe cale amiabila
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Partajul bunurilor comune pe cale amiabila

Buna ziua.
Este indicat ca inainte de a inainta in instanta cererea pt partaj sa apelez la un mediator astfel incat sa incerc rezolvarea pe care amiabila? Daca parata refuza sa se prezinte la mediere, atunci pot cere cheltuieli de judecata?
Cel mai recent răspuns: AMALIA MORLOVA , Avocat 15:48, 7 Iulie 2012
Daca fosta dvs. sotie nu intelege sa discute amiabil, atunci mediatorul pt. dvs. este o cheltuiala in plus.In opinia mea se merge la mediator atunci cand partile discuta si au mici divergente, dar daca relatiile sunt rupte ,atunci chiar ca mediatorul e o pierdere de timp si bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este obligatorie informarea privind medierea inaintea introducerii cererii? andr_georgi andr_georgi va rog sa-mi spuneti daca in cazul in care doresc sa mai construiesc un etaj iar unul din vecini nu-mi da acordul cu toate ca toti ceilalti mi-au dat acordul ... (vezi toată discuția)
Mediere in partaj constan constan Cum se desfasoara concret prin intermediul unui mediator, partajul bunurilor comune dupa ce hotararea de divort a ramas definitiva si irevocabila si cum pot ... (vezi toată discuția)
Divort CRISTIvarga CRISTIvarga DACA SOTIA A INVENTAT UN MOTIV DE DIVORT CAND EA DE FAPT AVEA PE ALTCINEVA,POATE PIERDE PROCESUL?LA 3 SAPTAMANI DUPA CE M-A DAT AFARA DIN CAMINUL CONJUGAL SI-A ... (vezi toată discuția)