avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Este obligatorie informarea privind medierea inaintea ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Este obligatorie informarea privind medierea inaintea introducerii cererii?

va rog sa-mi spuneti daca in cazul in care doresc sa mai construiesc un etaj iar unul din vecini nu-mi da acordul cu toate ca toti ceilalti mi-au dat acordul prin notar, atunci eu inainte de a inainta o actiune in instanta pe obligatia de a face trebuie sa ma adresez unui mediator, sau pot foarte bine sa introduc cererea fara nici un mediator ?
Va trebui sa treceti prin mediere (sa faceti dovada informarii)
Buna ziua!
Intr-adevar procedura de informare trebuie parcursa de Dvs si vecinul Dvs, aceasta fiind gratuita. Avand in vedere ca tot veti face acest demers, incercati sa solutionati amiabil, sustinand si procedura de mediere in sine. Mediatorul va depune toate eforturile ca medierea sa se incheie cu un acord, consemnand o solutie favorabila ambelor parti. Astfel veti economisi mult timp si nervi. Nu uitati ca astfel, Dvs si vecinul veti decide in mod direct asupra solutiei, si nu un Judecator.
Mult succes!
va multumesc!

Legea spune ca participarea la sedinta de informare cu privire la mediere este obligatorie , insa deocamdata nu aplica nici o sanctiune daca aceasta obligatie nu este respectata .

Insa apeland la un mediator pentru a va ajuta sa gasiti o solutie problemei dvs., veti economisi timp si bani si poate veti reusi sa mentineti in continuare o relatie civilizata cu vecinul dvs .

Bafta !
Ar fi indicat sa rezolvati prin mediere deoarece procesul poate sa se intinda in timp.
Daca nu veti rezolva prin mediere nu va ramane decat calea judecatii care poate fi destul de complicata in cazul dvs.

Alte discuții în legătură

Etape parcurgere procedura informare si mediere sexu sexu daca eu initiez medierea si piritul nu se prezinta la sedinta de informare gratuita ,pot sa ma duc in instanta? iar daca se prezinta si dupa informarea ... (vezi toată discuția)
Incheiere proces-verbal privind avantajele medierii cristina69 cristina69 Buna Ziua. Va rog sa imi spuneti daca reclamantul invita paratul la informarea privind avantajele medierii in baza art.2 alin.1 ind.3 din legea 192/2006, ... (vezi toată discuția)
Despre certificatul de mediere florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Ma intereseaza cand se elibereaza certificatul de informare,atat in cazul cand este pe rol si inainte de a inainta in instanta,daca eu ca reclamant ... (vezi toată discuția)