avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Este obligatorie informarea privind medierea inaintea ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Este obligatorie informarea privind medierea inaintea introducerii cererii?

va rog sa-mi spuneti daca in cazul in care doresc sa mai construiesc un etaj iar unul din vecini nu-mi da acordul cu toate ca toti ceilalti mi-au dat acordul prin notar, atunci eu inainte de a inainta o actiune in instanta pe obligatia de a face trebuie sa ma adresez unui mediator, sau pot foarte bine sa introduc cererea fara nici un mediator ?
Nu generalizez, tocmai spun de cazuri concrete in Mures. Reclamantul, impreuna cu avocatul a apelat la mediator pentru a-l convoca la sedinta de mediere pe parat, acesta nu a vrut sa vina, iar mediatorul a spus ca nu poate elibera procesul verbal de informare deoarece "nu s-au prezentat ambele parti la sedinta de informare" iar eliberarea unui proces verbal in cazul in care se prezinta doar reclamantul costa 250 lei. Asa ca vorbesc pe fapte. Drept consecinta omul care voia sa isi rezolve problema a renuntat sa -si mai apere dreptul/interesul.

Ultima modificare: Miercuri, 1 Mai 2013
Admin, administrator
Dacă lucrurile au stat într-adevăr aşa , cert este un caz izolat. Dar nimic nu l-ar fi împiedicat pe reclamant să apeleze la un alt mediator, dacă ar fi avut nişte drepturi de apărat , iar acel proces verbal îi era necesar. Oamenii mai schimbă şi avocaţii uneori , atunci când sunt nemulţumiţi ,deci şi mediatorul poate fi schimbat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Etape parcurgere procedura informare si mediere sexu sexu daca eu initiez medierea si piritul nu se prezinta la sedinta de informare gratuita ,pot sa ma duc in instanta? iar daca se prezinta si dupa informarea ... (vezi toată discuția)
Incheiere proces-verbal privind avantajele medierii cristina69 cristina69 Buna Ziua. Va rog sa imi spuneti daca reclamantul invita paratul la informarea privind avantajele medierii in baza art.2 alin.1 ind.3 din legea 192/2006, ... (vezi toată discuția)
Despre certificatul de mediere florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Ma intereseaza cand se elibereaza certificatul de informare,atat in cazul cand este pe rol si inainte de a inainta in instanta,daca eu ca reclamant ... (vezi toată discuția)