avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Este obligatorie informarea privind medierea inaintea ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Este obligatorie informarea privind medierea inaintea introducerii cererii?

va rog sa-mi spuneti daca in cazul in care doresc sa mai construiesc un etaj iar unul din vecini nu-mi da acordul cu toate ca toti ceilalti mi-au dat acordul prin notar, atunci eu inainte de a inainta o actiune in instanta pe obligatia de a face trebuie sa ma adresez unui mediator, sau pot foarte bine sa introduc cererea fara nici un mediator ?
Obligatia de a participa la sedinta de informare este prealabila introducerii actiunii si nu are legatura cu probele pe care intentionati sa le propuneti in cadrul procesului.
Dvs trebuie sa va informati asupra acestui mod de stingere a litigiului. Poate ca in speta Dvs nu e nimic de mediat insa in mod sigur medierea da rezultate in alte cazuri.
Nu are nici un sens sa ne pierdem acum in explicatii si justificari. Exista o prevedere legala si Dvs va trebui sa va conformati.
De ce nu treceti pe culoarea rosie cand intersectia este goala? ce rost au semafoarele?
Si iadul este pavat cu intentii bune.
M-am documentat, la un moment dat nu era obligatoriu. Va asigur ca am vorbit cu oameni care sunt in tema, am sustinut acelasi punct de vedere. Nu vreau sa deranjez pe nimeni, nu trec la amanunte. Apoi, la cazul meu ma refeream, si sincer, cand voi gasi un om cu care se poate discuta, receptiv si corect, cinstit atunci am sa fac apel la un mediator. Mi-ar placea sa cunosc mediatori, cred ca este o ocupatie demna de tot respectul. Sa nu mai vorbim ca scutim bani, timp si stres..
Da, iadul e pavat cu bune intentii!
Practica din Mures ma face sa va spun ca nu s-a rezolvat nimic cu medierea. Aceea "informare gratuita" mediatorii o fac doar daca ambele parti sunt de fata. Tinand cont ca paratul nu vrea sa vina la mediere, mediatorii nu dau dovada informarii , cica asa zice ghidul lor si iaca asa daca vrei "dovada" platesti minim 200 lei sau renunti la judecata. Cunosc cazuri in care justitiabili au renuntat sa-si mai apere drepturile/interesele tocmai ca medierea presupunea timp si costuri in plus.
V-aş ruga să nu generalizaţi , smf9. Dacă pârâtul nu se prezintă la informare, după ce a fost invitat, reclamantului i se va elibera procesul verbal de informare , aşa cum prevede legea. Cu acest proces verbal reclamantul se prezintă în instanţă.
Infrormarea este gratuită, cheltuielile pe care le-ar putea presupune totuşi ar exista dacă partea a mandatat mediatorul să efectueze demersurile pentru invitarea pârâtului.
Procedura de informare durează cam 30 de minute şi este o muncă pe care mediatorul o face gratuit. De unde costuri în timp şi bani? Nu cred că este cazul să dezinformaţi şi nici nici să generalizaţi, dacă dvs. aţi întâmpinat unele neajunsuri.

Alte discuții în legătură

Etape parcurgere procedura informare si mediere sexu sexu daca eu initiez medierea si piritul nu se prezinta la sedinta de informare gratuita ,pot sa ma duc in instanta? iar daca se prezinta si dupa informarea ... (vezi toată discuția)
Incheiere proces-verbal privind avantajele medierii cristina69 cristina69 Buna Ziua. Va rog sa imi spuneti daca reclamantul invita paratul la informarea privind avantajele medierii in baza art.2 alin.1 ind.3 din legea 192/2006, ... (vezi toată discuția)
Despre certificatul de mediere florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Ma intereseaza cand se elibereaza certificatul de informare,atat in cazul cand este pe rol si inainte de a inainta in instanta,daca eu ca reclamant ... (vezi toată discuția)