avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... mediere in partaj
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

mediere in partaj

Cum se desfasoara concret prin intermediul unui mediator, partajul bunurilor comune dupa ce hotararea de divort a ramas definitiva si irevocabila si cum pot sa-mi recuperez bunurile personale (imbracaminte ,incaltaminte ,bijuterii si obiecte detinute inainte de casatorie, obiecte de uz personal,etc )din locuinta din care am fost alungata.Mentionez ca din pacate nu pot avea o discutie civilizata cu fostul sot care pretinde ca nu am dreptul la nimic.
daca nu puteti discuta cu fostul sot degeaba apelati la un mediator. mai bine introduceti o actiune de partaj in instanta
V-as ramane recunoscatoare pentru raspuns la intrebarea mea. E vorba de costuri . Am inteles ca este mai avantajos asa .Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Noiembrie 2011
constan, utilizator
mary-anna v-a spus-o direct: pentru mediere e nevoie de cel putin doua parti :) si dv afirmati ca nu puteti discuta civilizat cu fostul sot (si acesta nu poate fi adus cu forta la mediere)
Puteti solicita serviciile unui mediator si il chemati pe sot la mediere - daca se prezinta e in regula - poate va veti intelege si va da bunurile (platiti onorariul mediatorului chiar daca nu cadeti la invoiala cu sotul)
Apreciez informatiile corecte insa de multe ori pe forum sunt si multe informatii eronate.

La mediere in mod firesc vin partile aflate in litigiu atunci cand comunicarea dintre ele este imposibila fara ajutorul unei terte persoane.

Procedura medierii este urmatoarea:
Va prezentati la un mediator ales de dumneavoastra, prin lege informarea se face gratuit. Va expuneti problema si incheiati un contract de pregatire a medierii prin care mediatorul se obliga sa contacteze partea adversa si sa o invite la mediere pentru solutionarea litigiului. De regula pretul contractului de pregatire a medierii este modic, atat cat sa acopere cheltuielile cu trimiterea recomandatelor si telefoanele. Un mediator experimentat va sti cum sa prezinte procedura medierii si avantajele ei astfel incat partile sa aleaga aceasta alternativa pentru solutionarea litigiului. In cazul in care partea adversa accepta sa participe la mediere se stabileste de comun acord cu partile data cand va avea loc sedinta de mediere. La acea data se va incheia contractul de mediere, onorariul mrdiatorului fiind negociabil. Medierea se desfasoara in sesiuni comune dar si sesiuni separate, negocieri asistate. Mediatorul va conduce discutiile asfel incat partile sa ajunga la un acord reciproc avantajos.
In cazul partajului, faptul ca nu se platesc taxe este un mare avantaj pentru ambele parti.
Va doresc succes.
Corect. In momentul in care investiti Mediatorul cu demararea procedurii de mediere acesta va depune toate diligentele pentru a determina si cealalta parte sa accepte procedura si in cazul unui partaj in care taxa de timbru poate fi substantiala (depinde de valoarea bunurilor supuse partajului) este greu de crezut ca sotul dvs. ar prefera sa plateasca cateva sute de milioane taxa de timbru decat sa achite onorariul Mediatorului.

Nu va costa decat un telefon sa contactati un Mediator din Tabloul Mediatorilor autorizati din Romania si sa solicitati a fi informata, in mod gratuit, cu privire la mediere, pentru a cunoaste beneficiile acestei proceduri amiabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort rebeca_rebeca rebeca_rebeca buna ziua! sunt divortata de aproape 1 an si,din diverse motive,am ales sa introduc doar actiune de divort,nu si de partaj. as putea face acum acest lucru,sau ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord si renuntarea la bunuri in favoarea celuilalt partener marimar77 marimar77 Buna ziua,as dori un sfat daca se poate.Atat eu cat si sotul meu dorim sa divortam.Mentionez ca el doreste sa renunte la toate bunurile comune in favoarea ... (vezi toată discuția)
Mediere - care parte este obligata sa se prezinte la informare? angelica5 angelica5 Buna ziua. In urma cu 4 luni am fost chemata intr-un proces de custodie comuna ,ca si parata ,de fostul meu sot . Acest proces a fost suspendat iar eu l-am ... (vezi toată discuția)