avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Activitate CristinaIoanaPopescu

Activitate CristinaIoanaPopescu

Buna ziua !
Va deranjez si eu cu o intrebare...
Am nascut zilele trecute si am fost sa depun dosarul pentru alocatia fetitei (de indemnizatie de crestere nu pot beneficia) iar peste 3 luni la botez va avea loc si cununia civila cu tatal copilului . Problema este ca la ghiseu, doamna de acolo mi-a spus ca daca sotul are amenzi (de circulatie) neplatite si nu le va achita, dupa ce vom fi casatoriti se va opri alocatia fetei. Este acest lucru adevarat ?
Si daca dupa casatorie, pentru datoriile sotului poate sa imi opreasca mie din salariu sau se poate face executare silita a bunurilor mele dobandite inainte casatoriei ? Nici nu stiu exact cum sa intreb, dar ce se poate intampla ?
Va multumesc frumos pentru timpul acordat !
Buna ziua, anul acesta am absolvit o facultate la zi insa datorita sanatatii mamei nu pot pleca la bucuresti pentru a da examenul de licenta. Facultatea care am terminat-o este doar aprobata de abia la licenta din 2013 va fi si acreditata si am luat decizia sa dau licenta anul viitor in vara. Acum problema mea este alta, eu si sotul meu ne dorim un copil in viitorul apropiat insa eu nu am posibilitatea de a ma angaja deoarece mama mea este paralizata la pat si are nevoie de ingrijire permanenta(o ora 2 pe zi pot lipsi ca mai am ajutoare insa nu tot timpul).
Deci intrebarea mea este cum pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului ? daca ma inscriu acum la alta facultate, ar veni a 2a facultate care o fac si pot primi ? sau daca incep la anul in 2013 masterul si dupa raman insarcinata ?

Multumesc si astept raspunsul dumneavoastra!