avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Amenzi neplatite - repercursiuni
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Amenzi neplatite - repercursiuni

Buna ziua !
Va deranjez si eu cu o intrebare...
Am nascut zilele trecute si am fost sa depun dosarul pentru alocatia fetitei (de indemnizatie de crestere nu pot beneficia) iar peste 3 luni la botez va avea loc si cununia civila cu tatal copilului . Problema este ca la ghiseu, doamna de acolo mi-a spus ca daca sotul are amenzi (de circulatie) neplatite si nu le va achita, dupa ce vom fi casatoriti se va opri alocatia fetei. Este acest lucru adevarat ?
Si daca dupa casatorie, pentru datoriile sotului poate sa imi opreasca mie din salariu sau se poate face executare silita a bunurilor mele dobandite inainte casatoriei ? Nici nu stiu exact cum sa intreb, dar ce se poate intampla ?
Va multumesc frumos pentru timpul acordat !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:57, 21 Mai 2014
1. Legea 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii
Art. 8
Alocatia de stat pentru copii nu este impozabila si nu poate fi urmarita silit decat in vederea recuperarii sumelor platite necuvenit cu acest titlu.

2. Codul de procedura civila:
art.728 (7) Alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii.

3. Asadar, ceea ce v-a spus acea doamna este contrar prevederilor legale.

4. Executarea silita se poate face numai pe bunurile mobile sau imobile proprietatea sotului si nu a sotiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatii copii padurarudaniela11@yahoo.com padurarudaniela11@yahoo.com primeam doua alocatii prin mandat postal.o alocatie pt un copil sub doi ani,iar cealalta de 42 lei.Luna asta n am mai primit o.Posibil da mi se puna poprire? (vezi toată discuția)
Poprire de la anaf pe alocatia copilului mioara2012 mioara2012 Buna ziua. Cine poate, va rog sa imi spuna daca ANAF-ul poate pune poprire pe un cont bancar al carui titular sunt, in conditiile in care in acel cont primesc ... (vezi toată discuția)
Poprire indemnizatie crestere copil vatafuflorentina vatafuflorentina Buna ziua,am o datorie catre banca brd si ieri am verificat cardul si am constatat ca apare suma restanta pe care o am de dat,intrebarea mea este imi pot face ... (vezi toată discuția)