avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatii copii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatii copii

primeam doua alocatii prin mandat postal.o alocatie pt un copil sub doi ani,iar cealalta de 42 lei.Luna asta n am mai primit o.Posibil da mi se puna poprire?
Cel mai recent răspuns: padurarudaniela11@yahoo.com , utilizator 20:00, 17 Ianuarie 2015
Alocatiile de stat pentru copii nu pot face obiectul unei executari silite, decat pentru situatii in care au fost platite necuvenit.

Legea 61/1993:
Art. 8 - Alocatia de stat pentru copii nu este impozabila si nu poate fi urmarita silit decat in vederea recuperarii sumelor platite necuvenit cu acest titlu.

art.728 C.proc.civ.
...
(7) Alocaţiile de stat şi indemnizaţiile pentru copii, ajutoarele pentru îngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate în caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum şi orice alte asemenea indemnizaţii cu destinaţie specială, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmărite pentru niciun fel de datorii.
Luati legatura cu AJPIS sa va spuna motivul pentru care nu ati primit alocatia de stat pentru copii.
MULTUMESC!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere cont alocatii MariusLo MariusLo Daca imi deschid un cont la banca pt alocatia copiilor si alocatiile imi intra in acel cont imi pot pune poprire pe acei bani sau alti bani din alte venituri? (vezi toată discuția)
Poprire indemnizatie crestere copil vatafuflorentina vatafuflorentina Buna ziua,am o datorie catre banca brd si ieri am verificat cardul si am constatat ca apare suma restanta pe care o am de dat,intrebarea mea este imi pot face ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! am un cont deschis in romania la cec strict ptr alocatia ... Adriana760 Adriana760 Buna ziua ! Am un cont deschis in Romania la CEC strict ptr alocatia copiilor! Este posibil sa mi se puna proprire pe alocatia copiilor??? (vezi toată discuția)