CristinaIoanaPopescu a scris:
eu nu am posibilitatea de a ma angaja deoarece mama mea este paralizata la pat si are nevoie de ingrijire permanenta(o ora 2 pe zi pot lipsi ca mai am ajutoare insa nu tot timpul). ....................
daca ma inscriu acum la alta facultate, ar veni a 2a facultate care o fac si pot primi ? sau daca incep la anul in 2013 masterul si dupa raman insarcinata ?
Multumesc si astept raspunsul dumneavoastra!
1) Daca mama dvs e paralizata,trebuie sa mergeti cu ea la medic,apoi la D.G.A.S.P.C. Poate o incadreaza intr-un handicap de gradul 1,cea ce inseamna ca va avea nevoie de un asistent personal,si va puteti angaja dvs ca fiind asistentul personal al mamei dvs,asa veti avea continuare carte de munca si veti beneficia de CCC daca vreti sa faceti un copil.
2) se poate sa urmati si a 2 facultate daca medicii si comisia de la handicapati nu o incadreaza pe mama dvs in persoana cu handicap angajandu-va pe dvs ca insotitoare ptr mama dvs.
3) ptr a beneficia de Concediu crestere copil,trebuie sa aveti 12 luni venituri realizate supuse impozitului. Merge si facultatea sau / si asistent personal ptr mama dvs,dar sa aveti 12 luni venituri inainte de a se naste copilul.