avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Viitoare mama studenta, cum pot beneficia de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Viitoare mama studenta, cum pot beneficia de indemnizatie ?

Buna ziua, anul acesta am absolvit o facultate la zi insa datorita sanatatii mamei nu pot pleca la bucuresti pentru a da examenul de licenta. Facultatea care am terminat-o este doar aprobata de abia la licenta din 2013 va fi si acreditata si am luat decizia sa dau licenta anul viitor in vara. Acum problema mea este alta, eu si sotul meu ne dorim un copil in viitorul apropiat insa eu nu am posibilitatea de a ma angaja deoarece mama mea este paralizata la pat si are nevoie de ingrijire permanenta(o ora 2 pe zi pot lipsi ca mai am ajutoare insa nu tot timpul).
Deci intrebarea mea este cum pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului ? daca ma inscriu acum la alta facultate, ar veni a 2a facultate care o fac si pot primi ? sau daca incep la anul in 2013 masterul si dupa raman insarcinata ?

Multumesc si astept raspunsul dumneavoastra!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:21, 5 Iulie 2012
CristinaIoanaPopescu a scris:

eu nu am posibilitatea de a ma angaja deoarece mama mea este paralizata la pat si are nevoie de ingrijire permanenta(o ora 2 pe zi pot lipsi ca mai am ajutoare insa nu tot timpul). ....................

daca ma inscriu acum la alta facultate, ar veni a 2a facultate care o fac si pot primi ? sau daca incep la anul in 2013 masterul si dupa raman insarcinata ?

Multumesc si astept raspunsul dumneavoastra!

1) Daca mama dvs e paralizata,trebuie sa mergeti cu ea la medic,apoi la D.G.A.S.P.C. Poate o incadreaza intr-un handicap de gradul 1,cea ce inseamna ca va avea nevoie de un asistent personal,si va puteti angaja dvs ca fiind asistentul personal al mamei dvs,asa veti avea continuare carte de munca si veti beneficia de CCC daca vreti sa faceti un copil.

2) se poate sa urmati si a 2 facultate daca medicii si comisia de la handicapati nu o incadreaza pe mama dvs in persoana cu handicap angajandu-va pe dvs ca insotitoare ptr mama dvs.

3) ptr a beneficia de Concediu crestere copil,trebuie sa aveti 12 luni venituri realizate supuse impozitului. Merge si facultatea sau / si asistent personal ptr mama dvs,dar sa aveti 12 luni venituri inainte de a se naste copilul.
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate acestora (studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. - In termen de 60 de zile de la absolvirea facultatii (chiar daca nu ati dat licenta) inregistrati-va la Agentia de Somaj.

3. Puteti sa va inscrieti si sa frecventati cate facultati doriti, daca sunt la zi veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCC.

4. Daca imi dat o adresa de e-mail (pe mesaj privat) va trimit legislatia referitoare la CCC sa o studiati si sa decideti in cunostinta de cauza.

5. Confirmati-va contul pe Avocatnet.ro pentru a putea coresponda cu membrii comunitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil SiminciucCorina SiminciucCorina Buna seara. Vreau sa primesc un raspuns in legatura cu indemnizatia de crestere a copilului. Sunt absolventa de Facultatea de medicina septembrie 2013, examen ... (vezi toată discuția)
Sunt studenta in ultimul an de facultate si insarcinata, am dreptul la somaj? elenaboboc91 elenaboboc91 Sunt studenta in anul III de facultate la zi si urmeaza sa dau licenta. Sunt de asemenea insarcinata si urmeaza sa nasc in septembrie. Am dreptul la somaj dupa ... (vezi toată discuția)
Studentii la zi beneficiaza de indemnizatie pentru cresterea copilului? manoci manoci Buna ziua, Sunt angajata din luna mai 2010, si sunt insarcinata. Data nasterii aprox. o sa fie in sfarsitul luni- aprilie, inceputul lunii mai. Pana in data ... (vezi toată discuția)