Buna ziua!
Deoarece am mari nelamuriri in ceea ce priveste aplicarea amnistiei fiscale, va rog mult sa-mi dati o mana de ajutor.
Am un PFA din 2006 cu activitate de traduceri si interpretariat, neplatitor de TVA. Desi am incasari neregulate si sub 5000 lei/an, la care platesc impozitul aferent + sanatate, am depus si declaratia 600 ca sa ma asigur la pensii in cuantum de 666 ron/trimestru.
Mi-am platit asigurarile de sanatate si pensii pana la 31 dec. 2014, insa pentru 2015 nu am apucat sa achit nimic, asteptand concluzionarea legii privind amnistia fiscala. Vreau sa stiu daca ma incadrez in categoria celor care sunt amnistiati de datorii pana la 1 iunie si daca aceste datorii se refera la impozitul pe venit sau/si la contributiile CASS si CAS. Va multumesc!
va rog din suflet sa imi dati o sugestie in privinta contributiilor deoarece, sincera sa fiu, nu mai inteleg atatea modificari...
Am un PFA din 2006, insa nu am avut activitate cine stie ce pana acum din varii motive. 2 ani, pana in 2008 l-am suspendat deoarece am fost plecata din tara. m-am reintors, insa veniturile mele au fost mult prea reduse pentru a plati contributiile catre sanatate si pensii, la modul ca aveam cate o lucrare la cateva luni, iar veniturile maxime anuale din PFA au fost de 5.450.
Totusi, anul trecut pe la sfarsitul anului ma trezesc cu un titlu executoriu si somatie de la casa de sanatate sa platesc vreo 1200 ron cu penalizari incluse. Am fost de am achitat aproape 700 ron, insa am, ulterior am citit ca sunt obligate la plata contributiilor doar PFA-urile care au realizati venituri mai mari de 8088 RON, ceea ce nu este cazul. Mi-a venit de curand si o instiintare si de la casa de pensii. Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez, ce documente trebuie sa le duc pentru a le demonstra ca, in afara de impozitul pe venit de 16%, chiar nu-mi permit sa le dau alti bani!!
Veniturile mele anuale conform adeverintei de venit pe anii 2006-2001 sunt:
anul 2006: 27 ron
anul 2007: 0 ron
anul 2008: 5288 ron
anul 2009: 5450 ron
anul 2010: 528 ron
anul 2011: 528 ron
Asadar, doresc sa stiu daca la venitul acesta trebuie sa achit diferenta de 500 ron la sanatate si daca trebuie sa contribui si la pensii.
Va multumesc din suflet!
Cu deosebita stima,
Mariana G