Buna ziua! Acum eu sunt insarcinata in 6 luni jumatate. Care este procedura pentru a intra in posesia indemnizatiei? Nasterea copilului va fi in februarie, acum sunt in somaj din septembrie, am continuitate de la locul de munca de peste un an, plus somajul in curs ptr 9 luni... Trebuie sa imi iau prenatal 2 luni (inainte) desi stau acasa si n-am nevoie de concediu??? la somaj mi s-a zis sa nu iau prenatalul ca oricum se plateste procentual, ca n-are rost, si ca doar concediul de 42 de zile de lauzie este foarte important. si cand sa iau concediul de lauzie si de la care medic, de familie sau ginecolog? Si pentru perioada de 2 ani de zile pot alege procentual 85% sau 85% e valabil numai ptr mamele care raman la 1 an de maternitate? Apopo de ce se discuta mai sus, si eu am avut contract pe perioada determinata, angajatorul mi-a dat actele necesare inregistrarii la somaj (anexa, adeverinta, etc) iar din sept sunt somera cu acte in regula. Va rog tare mult sa ma ajutati cu un raspuns.
nu imi prelungeste contractul. expira la 15 iulie. o sa angajeze pe altcineva. Intrebari. 1) pot intra in somaj in aceste conditii sau trebuie sa desfiinteze postul pentru asta? 2) pentru a intra in ccc pot sa imi platesc singura darile la stat? 3) acum am doua luni de sarcina si 1,5 ani lucrarati continuu, ce trebuie sa fac sa intru in ccc fara nici o grija? deja ma doare capul
Va multumesc ptr raspunsuri si promptitudine. O sa intru in concediu medical de risc de saptamana viitoare, o sa ma internez ptr ca sunt ingrijorata pentru bebe. Daca va alege angajatorul sa imi prelungeasca cim, o sa ii multumesc, iar de nu, o sa va urmez sfatul cu somajul. Bebele este intai de toate, mai presus de partea financiara.
Buna ziua, am contract pe perioada determinata iar astazi mi s-a mentionat ca s-ar putea sa se incheie colaborarea noastra, motiv pentru care am considerat ca este momentul sa justific neperformanta prin confirmarea sarcinii in 8 saptamani. Am procurat scrisoare medicala de la medicul ginecolog si adeverinta de la medicul de familie pe care o sa le trimit maine. As vrea sa stiu daca in aceste conditii va mai inceta contractul, sau sarcina va determina prelungirea acestuia. Este de asemenea posibil sa imi iau concediu de risc maternal, avand antecedente nefavorabile, mai ales ca situatia tensionata de astazi mi-a creat probleme cu bebele.